Diari Més

Municipal

Demà s'inaugurarà la plaça en homenatge a l'arquitecte Josep Maria Pujol de Barberà

Una de les obres més emblemàtiques de l’arquitecte va ser el projecte de Mercat Central que va enllestir el 1912

Façana del Mercat de Tarragona.

Obert el procés perquè l'Ajuntament sancioni les parades del Mercat Central que incompleixen els horarisCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, inaugurarà demà dijous la plaça en homenatge a l’arquitecte Josep Maria Pujol Barberà, ubicada al darrera del Mercat Central. A continuació de la descoberta de la placa es visitarà l’exposició Josep Maria Pujol de Barberà, l’arquitecte i l’espai al Mercat Central, produïda pel Servei d’Arxiu i Documentació Municipal.

Josep M. Pujol de Barberà va ser l’arquitecte municipal de Tarragona entre els anys 1897 i 1939. Una de les seves obres més emblemàtiques va ser el projecte de Mercat Central que enllestí l'abril de 1912. A finals de l'any 1913 es van iniciar les obres i la inauguració solemne es va celebrar el dia 26 de desembre de 1915.

Altres obres significatives han estat l'edifici de l'Escorxador, actual seu del Rectorat de la Universitat Rovira i Virgili, l'edifici de la Cooperativa Obrera Tarraconense, el Col·legi dels Germans de la Salle i el Col·legi i Església de les Carmelites. En l'àmbit de l'urbanisme, durant els 42 anys en què va assumir les funcions d'arquitecte municipal, cal destacar el Pla d'Eixample de l'any 1922. Una expansió del nucli de la ciutat que anava, d'una banda, des del Parc del Miracle, a l'actual zona de l'Amfiteatre, fins a la Plaça Imperial Tarraco, i de l'altra, des de la Plaça de Toros fins a l'avinguda de Catalunya.

tracking