Diari Més

Judicial

Condemnat a dos mesos de presó el mosso que va ferir un menor el 2012

La pena, acceptada per l’acusat després d’un acord de conformitat, s’ha commutat per una multa de 240 euros

El Magí i la seva mare davant de l'Audiència de Tarragona.

Desenes de persones es concentren en suport al menor ferit pels Mossos al 2012Carlos Doménech Goñi

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El mosso d’esquadra que l’any 2012 va ferir un menor tarragoní durant les càrregues policials de la vaga general del 14 de novembre ha acceptat una condemna de dos mesos de presó per cometre un delicte de lesions per imprudència. La pena, però, se substituirà per una multa de 4 euros al dia durant dos mesos –240 euros–. Fiscalia, acusació particular i la defensa del mosso han arribat a un acord de conformitat i el judici no s'ha arribat a celebrar a la Fiscalia de Tarragona, on han arribat desenes de persones per donar suport a la víctima, Magí Castro, que actualment té 19 anys. Amb tot, la mare de Castro, Lorda Marauri, valorava que «estem molt satisfets perquè és l’única condemna del 14-N que ha tirat endavant i només desitgem que no torni a passar-li a ningú».

Dos mesos de presó commutable per una multa de 4 euros al dia durant 2 mesos. Aquesta és la condemna que ha acceptat aquest dimarts el caporal dels Mossos d’Esquadra que l’any 2012 va ferir a Magí Castro, d’aleshores 13 anys, amb un cop de porra al cap durant una càrrega policial el dia 14 de novembre. La sentència és ferma i reconeix els atenuants de dilacions indegudes i de reparació del dany, atès que la Generalitat ja ha fet arribar a la part acusadora els diners de la indemnització per import de 1.329,81 euros. A més, el mosso s’haurà de fer càrrec de les costes judicials pròpies i de la part acusadora.

Les parts han arribat a un acord de conformitat després d’hores de negociació. Tot i que la mateixa Lorda Marauri i el seu advocat declaraven, abans de la vista, que un acord era «poc probable», aquest ha estat el desenllaç que s'ha donat a conèixer passades dos quarts de dotze del migdia de dimarts. «Podem dir que és una victòria. Hem de tenir en compte que en la fase d’instrucció, tant per part del ministeri fiscal com per part del jutge instructor, volien arxivar el cas com a delicte de lesions i traspassar-ho a falta. A base de constància i de creure en el que havia passat, vam presentar els recursos convenients, vam guanyar i vam aconseguir que es pogués jutjar a l’Audiència. Això és un èxit», declarava l’advocat de la part acusadora, Ramón Maria Sans.

Abans d’acceptar definitivament l’acord de conformitat, el caporal dels Mossos implicat ha fet un reconeixement dels fets. Un fet que Sans valorava molt, sobretot per la implicació de Magí Castro durant tots aquests anys. «El Magí sempre ha volgut tirar endavant. Quan en algun moment hem dubtat, ell sempre ha cregut que havíem de seguir. Això reconeix la seva constància i implicació», deia Sans.

Tant Sans com Marauri expressaven, en sortir dels jutjats, que «cal fer una revisió dels protocols dels Mossos». «No volem que això li passi a ningú més», deia la mare de Magí Castro. En aquest sentit, l’advocat assegurava que aquest cas i la conseqüent condemna «són un toc d’atenció a les forces i cossos de seguretat de l’estat».

«Ni al cap ni enlloc»

La campanya de suport a Magí Castro anomenada 'Ni al cap ni enlloc' ha dut a desenes de persones a concentrar-se a les portes de l’Audiència de Tarragona abans del judici. A partir de les nou del matí, nombrosos manifestants han mostrat pancartes de suport i cartells amb el lema de la campanya. A més, també han celebrat un esmorzar popular.

Imatge de la concentració avui davant l'Audiència Provincial de Tarragona.

Desenes de persones es concentren en suport al menor ferit pels Mossos al 2012Cedida

tracking