Diari Més

Política

El Consistori aprova una moció de suport al menor ferit per un mosso el 2012

S'ha aprovat amb els vots a favor d' ICV-EUiA, CUP, ERC, PSC, PP i de Ciutadans i l'abstenció del PDeCAT i Units per Avançar

Primer pla de Magí Castro, el noi ferit per un cop de porra el 2012 a Tarragona, amb una vinyeta que recrea els fets al seu darrere. Imatge del 20 de febrer del 2018

Audiència de Tarragona, 2012, vaga general, victòria, Magí Castro, porra, ferit, mossos d’esquadra, agentRoger Segura

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de l'Ajuntament de Tarragona celebrat aquest matí ha aprovat una moció de suport al menor ferit per un caporal dels Mossos d'Esquadra en la vaga general del 2012.

La moció, presentada per Lorda Marauri, mare de Magí Castro, el menor ferit, que ara té 19 anys, l'han fet seva els grups d'ICV-EUiA, la CUP i ERC.

El text argumenta que, en qualitat de ciutat amiga de la infància, Tarragona ha de condemnar qualsevol agressió a menors.

El portaveu de Cs, Rubén Viñuales, ha demanat aclariments abans de pronunciar-se, atès que demà se celebra el judici per l'agressió a l'Audiència de Tarragona.

El regidor de la CUP, Jordi Martí, ha argumentat que la redacció era molt genèric perquè tots els grups poguessin subscriure'l i ha recordat que la vaga general en la qual es va produir el succés era a Europa contra les retallades.

La moció s'ha aprovat amb els vots a favor dels tres grups que la presentaven, de l'equip de govern (PSC-PP) i de Ciutadans i l'abstenció del PDeCAT i Units per Avançar.

El caporal serà jutjat demà per la Secció Segona de l'Audiència Provincial, acusat d'un delicte de lesions.

La defensa demana entre 2 i 3 anys de presó i la inhabilitació absoluta durant el temps de condemna, en cas que sigui declarat culpable i el ministeri fiscal, 500 euros d'indemnització al jove.

tracking