Diari Més

Política

Crida per «omplir el saló de plens» en defensa dels presos polítics i d'Estrada

Una proposició de l’Alcaldia demana «el cessament» de la regidora i «declarar la vacant», com a resultat de la sentència del Cas Bershk

Els regidors de la CUP Laia Estrada i Jordi Martí, durant una sessió del ple tarragoní.

Crida per «omplir el saló de plens» en defensa dels presos polítics i d'EstradaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sessió d’avui, dilluns, del ple de l’Ajuntament de Tarragona es presenta especialment calenta. Des de diverses organitzacions, i a través de les xarxes socials, s’ha fet una convocatòria per «omplir el saló de plens» a les 13 hores. Dos són els motius prioritaris que han decidit a fer aquesta crida: una moció d’ERC en què aquest grup municipal demana el trasllat dels presos polítics a Catalunya i la seva excarceració, i una proposició de l’Alcaldia per cessar la regidora de la CUP Laia Estrada. El debat d’aquests punts deixarà ben a les clares les discrepàncies existents entre els partits amb representació al consistori.

Estrada va ser condemnada a tres mesos de presó i a inhabilitació al dret de sufragi passiu pel conegut com a Cas Bershka. El motiu va ser una protesta davant la botiga d’aquesta marca a la Rambla Nova, en la qual va participar quan no era regidora.

Ahir, la xarxa es va omplir de fotomuntatges on apareixia l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i altres persones com el rei Felip VI o l’arquebisbe Jaume Pujol, tots portant màscares. En els textos, es podien llegir frases com «Ballesteros està desesperat per eliminar l’alternativa a l’Ajuntament, els poders fàctics tremolen arreu» o «donem suport a Laia Estrada, que caiguin les màscares, aturem la vendetta política». En un dels textos, acompanyat d’una imatge de Ballesteros sortint de l’Audiència Provincial, es deia «l’alcalde, assegut davant dels tribunals pel cas Inipro, vol fer fora la portaveu de la formació que el va denunciar». En una altra informació, i com les anteriors penjades per la CUP, es deia: «L’equip de Ballesteros vol cessar Laia Estrada en el Consell Plenari del dilluns».

La proposició de l’Alcaldia, presentada al plenari d’avui, recorda «la sentència de la Sala del Penal del Tribunal Suprem» que «declara la fermesa d’aquesta sentència que té com a conseqüència que la consellera Laia Estrada es troba en una causa d’incompatibilitat que comporta el cessament».

Per altra banda, en la mateixa línia va circular una crida que deia: «Volem veure com es posicionen els nostres representants davant la moció per al trasllat de presos polítics a Catalunya i la seva excarceració», i proposava «omplir a rebentar el saló de plens».

Permuta pel Teatre romà

El ple també sotmetrà a l’aprovació dels regidors la permuta de les naus existents entre el Teatre de Tarraco i les Termes de Sant Miquel per uns terrenys de propietat municipal a Sant Pere i Sant Pau. El punt de l’ordre del dia afecta la possibilitat de disposar d’un solar amb restes d’època romana. Aquest punt ja va formar part de l’ordre del dia del ple de novembre, però, va ser retirat.

Les pensions, una problemàtica d’especial actualitat i rodejada de polèmica, també serà motiu de diverses mocions. ERC demana «recuperar el poder adquisitiu del sistema públic de pensions», el PSC reclama «l’establiment d’un sistema públic de pensions amb major capacitat de redistribució i reducció de les desigualtats», i una presentada pel grup municipal d’ICV «per a la garantia de suficiència de la revalorització de les pensions per a l’any 2018».

tracking