Diari Més

Port

El Port de Tarragona mou un 10% més de tràfic entre gener i octubre

Els productes siderúrgics, pasta de paper, vehicles i animals vius contribueixen al creixement

Imatge de les instal·lacions del Port de Tarragona.

El Port de Tarragona mou un 10% més de tràfic entre gener i octubreCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Port de Tarragona ha registrat un creixement del 10% en l’acumulat dels primers 10 mesos de l’any, en el tràfic de productes siderúrgics, pasta de paper, vehicles i animals vius, entre d’altres.

Tot i que el passat mes d’octubre va estar marcat per un descens del tràfic (19,6%), amb 2,8 M tones. L’octubre de 2016 va ser el segon millor mes en l’històric del Port, amb una xifra de 3,5 M tones, segons el propi Port.

Durant el mes d'octubre el tràfic de mercaderia general convencional del Port va créixer un 73,9%, i les unitats de vehicles operades van augmentar un 57,7% respecte el mateix període de l’any passat.

Segons el Port, les mercaderies de líquids registren una activitat positiva al llarg de l’any (cru, fuel, gas-oli, benzina i propà), amb un creixement d’un 10’6%. Dels granels sòlids es registra un increment global acumulat del 8,6%. Pel contrari, el tràfic de contenidors en la càrrega general i la de cereals, pinsos i farines en els granels sòlids experimenten un descens del 29,3% i l’11,9% respectivament.

Tot i produir-se un descens en el tràfic de cru de petroli i altres productes petrolífers respecte el mateix període de l’any passat, l’activitat en els mesos precedents ha permès que l'acumulat, 18,47 M tones, sigui el millor de la sèrie del Port de Tarragona, segons les xifres que han presentat.

tracking