Diari Més

L'Ajuntament negocia quedar-se amb la gestió del pàrquing del Serrallo

D’altra banda, el president de l’AMT va informar que ha crescut un 15% la recaptació i l’ús dels 8 pàrquings municipals

El pàrquing del Serrallo té capacitat per a 405 vehicles.

L'Ajuntament negocia quedar-se amb la gestió del pàrquing del SerralloDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pàrquing del Serrallo, amb capacitat per 405 vehicles i actualment en mans d’una empresa privada, està molt a prop de convertir-se en un nou aparcament municipal. L’Ajuntament, amb el vistiplau de l’Autoritat Portuària i la reclamació dels restauradors del barri marítim, ha iniciat les negociacions amb l’actual propietari de l’equipament per aconseguir gestionar-lo l’any vinent. Així ho assegurava el president d’Aparcaments Municipals de Tarragona (AMT), Josep Acero, durant la roda de premsa celebrada dimecres per valorar els resultats dels pàrquings municipals després d’entrar en vigor la nova tarifa de 5,5 euros per aparcar durant tot el dia.

«Té molt bona pinta», expressava Acero sobre les negociacions amb l’actual propietari del pàrquing del Serrallo. Recentment, aquest aparcament va canviar d’amo. L’empresa que el gestionava ha estat comprada per una empresa més gran, segons explicava el gerent de l’AMT, Sergio Arts, i ara el consistori ha començat a dialogar amb el nou interlocutor. En cas d’aconseguir aquesta gestió, l’AMT comptaria amb nou aparcaments municipals. Pels restauradors del barri marítim, això seria una gran notícia, perquè «la gent podria aparcar per 5,5 euros durant tot el dia i no s’hauria de preocupar pel cotxe», expressava Acero. A més, l’Autoritat Portuària ja ha manifestat a l’Ajuntament el seu interès per aquest canvi en la gestió del pàrquing. D’altra banda, si l’AMT passés a fer-se càrrec de l’aparcament, es farien reformes per millorar la seva situació. Tot i això, Acero era clar: «Primer hem d’aconseguir la gestió i, quan la tinguem, ja ens preocuparem de fer les reformes que calgui». En aquest sentit, cal dir que són molts els usuaris que s’han queixat de l’estat de l’aparcament, amb goteres i desgastat pel pas del temps.

La tarifa de 5,5 euros, funciona

La tarifa de 5,5 euros per aparcar durant tot el dia és efectiva. Aquesta iniciativa, que va entrar en vigor l’1 de setembre de l’any passat, ha provocat un augment del 15% en la recaptació i el nombre de vehicles en rotació en el conjunt dels vuit aparcaments municipals de Tarragona.

Del dia 1 de setembre de 2015 al 31 d’agost de 2016 es van expedir als 8 aparcaments gestionats per l’AMT 435.629 tiquets de rotació, mentre que de l’1 de setembre de 2016 al 31 d’agost de 2017 s’han expedit 503.612 tiquets. L’increment de vehicles en rotació també ha anat acompanyat d’un significatiu increment de la recaptació. D’aquesta manera, per aquest capítol en el període entre setembre i agost de 2016, es van recaptar 1.335.848 euros, mentre que en aquest últim any, s’han recaptat 1.540.157 euros.

Josep Acero assegurava que les dades ratifiquen l’encert de la mesura: «Hem apostat clarament per una política de preus al costat de l’activitat econòmica i s’ha demostrat que anem pel bon camí. El preu de l’aparcament ja no és un impediment per realitzar compres, gaudir de l’oferta lúdica i restauració o realitzar gestions a la ciutat».

Segons el president de l’AMT, els aparcaments municipals han de ser un «aliat» i no pas una «empresa recaptatòria» per a la ciutadania tarragonina. L’empresa municipal seguirà fent campanyes per incrementar el coneixement sobre els aparcaments municipals i les seves tarifes. De fet, de cara a l’any vinent i gràcies a les millores tecnològiques que planteja l’AMT, preveuen un nou augment d’entre el 5% i el 10% en recaptació i nombre de vehicles en rotació.

L’AMT gestiona vuit aparcaments al centre de la ciutat, que ofereixen un total de 2.558 places: Battestini, Tàrraco, Joan XXIII, avinguda Catalunya, rambla President Lluís Companys, Saavedra, Bastos i Torroja. En el darrer exercici, els dos aparcaments que més han crescut en ús i recaptació han estat el del Saavedra i el de Francesc Bastos: un 33,1% i un 31%, respectivament.

tracking