Diari Més

Comerç

Les deu associacions comercials de Tarragona engeguen per primer cop una campanya de Nadal unitària

Aquest divendres es donarà el tret de sortida amb l’encesa de l’enllumenat, que s’allargarà fins el 6 de gener i costarà 212.000 euros

Pla general de la regidora de Comerç de l'Ajuntament de Tarragona, Elvira Ferrando, amb representants d'associacions comercials de la ciutat mostrant els materials de la campanya nadalenca.

associació, Tarragona, comercial, Nadal, campanya, Cap d'Any, celebració, Elvira Ferrando, enllumenatACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les deu associacions comercials de la ciutat de Tarragona portaran a terme enguany, per primera vegada, una campanya de Nadal unitària. L’acció, impulsada per la regidoria de Comerç, inclourà sortejos i el repartiment de milers de postals entre els compradors, sota el lema ‘Tarragona, un Nadal per escriure’ns’. L’encesa de l’enllumenat a la Rambla Nova donarà el tret de sortida a la campanya comercial aquest divendres, coincidint amb la celebració del ‘Black Friday’. El sector confia que se superaran les vendes de la campanya passada. Malgrat que la situació política ha tingut certa afectació en les compres, els comerciants constaten una tornada a la normalitat. D’altra banda, la regidora Elvira Ferrando ha confirmat que no hi haurà festa de Cap d’Any a la plaça Corsini perquè les obres d’urbanització de l’espai encara no estaran enllestides.

La campanya d’aquest any se centra en recuperar la tradició d’escriure postals entre familiars i amics per felicitar-se el Nadal. Els comerços adherits -més de 180 d’arreu de la ciutat i, també, el Mercat Central- distribuiran fins a 40.000 postals amb frases com ‘Ets un sol’, ‘Et trobo a faltar’, ‘Aviat estarem junts’ i ‘Aquest any m’he portat molt bé’, entre d’altres. També disposaran de bústies de cartró on s’hi podran dipositar butlletes per participar en sorteigs.

Els diferents agents implicats han destacat la importància de portar a terme una campanya conjunta de promoció, que s’ha gestat en les reunions de la Taula de Comerç. «Aquesta suma de sinergies pot ser un revulsiu», ha subratllat Ferrando, qui ha recordat que el període nadalenc també comptarà amb accions de dinamització comercial, fires i mercadets. Un dels canvis és que la pista de gel instal·lada els darrers tres anys a la plaça Verdaguer es traslladarà al parc comercial ‘Les Gavarres’, als afores de la ciutat. Per compensar la pèrdua d’aquest reclam, la plaça acollirà més activitats de caire musical i lúdic.

El tret de sortida de la campanya de Nadal a Tarragona es produirà aquest divendres, a dos quarts de sis de la tarda, a la Rambla Nova amb l’encesa de l’enllumenat. En conjunt, s’han instal·lat 700 motius nadalencs arreu de la ciutat que romandran oberts cada dia, entre les sis de la tarda i les onze de la nit, fins el 6 de gener. El seu cost, uns 212.000 euros, l’assumirà l’Ajuntament.

No hi haurà festa de Cap d’Any

D’altra banda, Ferrando ha confirmat que la celebració de la festa de Cap d’Any a la plaça Corsini no es podrà portar a terme per les obres d’urbanització que s’hi porten a terme. Amb aquesta iniciativa, que hagués estat pionera a la ciutat, es pretenia inaugurar la plaça -que ha acollit durant deu anys la carpa provisional del Mercat Central- i estrenar un rellotge carilló a la façana de l’edifici modernista. La regidora, però, no ha tancat la porta a què la festa es pugui fer un altre any.

Pel que fa als marxants que es van haver de traslladar de la plaça Corsini a la Rambla Nova per les obres del mercat, el consistori ha confirmat que tornaran al seu emplaçament original. Tot i les queixes d’alguns paradistes per manca d'espai, Ferrando ha garantit que hi cabran tots i disposaran de la mateixa superfície que tenien abans del trasllat. Està previst que la recepció de les obres de la plaça per part del Ministeri de Foment es produeixi durant el primer trimestre de l’any vinent.

Pla obert de la regidora de Comerç de l'Ajuntament de Tarragona, Elvira Ferrando, en roda de premsa amb representants d'associacions comercials de la ciutat al pati de Jaume I. Imatge del 20 de novembre del 2017

associació, Cap d'Any, campanya, comercial, Elvira Ferrando, celebració, enllumenat, Tarragona, NadalACN

tracking