Diari Més

El primer glop de vi esdevé una gran festa

Tarragona celebra la segona edició de l’Embutada, la Festa del Vi Novell

Una imatge del recorregt pels racons de la Part Alta on hi havia hagut cellers.

El primer glop de vi esdevé una gran festaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dissabte s’ha celebrat a Tarragona la segona edició de l’Embutada, la festa del Vi Novell de Tarragona. La jornada ha començat amb una visita guiada per la Part Alta de la mà de Jordi Bertran, tècnic cultural i divulgador, qui ha mostrat als participants un seguit de llocs que, anys enrere, van acollir cellers i tavernes i van fer de la ciutat una autèntica capital del vi. El públic ha escoltat les explicacions de Bertran alhora que anava degustant els primers glops de vi novell.

Tot seguit la festa s’ha concentrat al Col·legi Oficial d’Arquitectes de Tarragona, on Santa Teca, l’entitat que organitza la festa, hi té la seu. Allà s’ha pogut seguir degustant vi gràcies als cellers convidats a la festa, i al migdia el restaurant El Cortijo ha preparat una fideuà. Entretant s’ha fet un taller per als nens i nenes en el qual han pogut fer una trepitjada de raïm i endur-se a casa una mica de most embotellat.

L’Embutada rep aquest nom per l’embut de bec girat que popularment es feia servir a Tarragona per fer el primer tast del vi novell. Aquesta tradició es va recuperar per primer cop l’any passat i aquesta segona edició ja ha estat tot un èxit.

tracking