Diari Més

L'ICIQ torna a acostar la química a 120 famílies amb un taller poc usual

Els participants descobreixen la màgia de la química amb experiments que poden repetir a casa

Instant del taller que es va celebrar  a l'auditori de l'ICIQ de Sant Pere i Sant Pau.

L'ICIQ torna a acostar la química a 120 famílies amb un taller poc usualCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Setmana de la Ciència té l’objectiu d’impregnar els joves de passió pels experiments, les fòrmules i els secrets del coneixement. L’Institut Català d’Investigació Química, però, va més enllà: acosta la química a famílies mitjançant experiments casolans. D’aquesta manera, pares, mares i fills poden gaudir d’una activitat poc usual a la ciutat de Tarragona i, a la vegada, «despertar les inquietuds dels infants cap a la recerca i la investigació», segons expressava la doctora de l’ICIQ, Laia Pallejà, qui imparteix el taller que se celebra a l’auditori de l’ICIQ.

El tema central escollit per l’edició d’enguany de Química en família és La química dels aliments. Els assistents –seixanta infants a cada sessió– fan art abstracte amb llet i sabó, fabriquen piles amb llimones i taronges, veuen l’ADN de les maduixes i, com fan els cuiners moderns, deconstrueixen ous amb ingredients que tothom té a casa. Els petits, quan arriben a l’auditori, es troben amb sis taules on els esperen els experiments. Tots els participants han de completar la totalitat de les activitats i, per a fer-ho, poden comptar amb l’ajuda dels seus pares. «Aquest any hem tornat a omplir totes les places i els pares estan encantats amb el taller. Molts ja vénen des de fa alguns anys», informava Pallejà.

Gràcies a aquesta iniciativa, els més petits poden iniciar-se en el món dels experiments i la recerca, un fet que Pallejà troba a faltar al sistema educatiu. «Evidentment, falten tallers com aquest, per això seria genial que nosaltres poguéssim dur a terme classes extraescolars», expressava la doctora, qui afegia que «malauradament, encara no tenim prou recursos per poder fer aquest projecte realitat». Tot i això, molts dels assistents al taller poden repetir l’experiència a l’època estival. «Fem casals d’estiu científics perquè els nens puguin seguir formant-se», detallava Pallejà. Seixanta tarragonins seguiran creixent com a químics.

tracking