Diari Més

Salut

Els farmacèutics de Tarragona inicien una campanya contra l'alcohol

A Tarragona, el rànquing de drogues d'abús l'encapçala l'alcohol, seguit pel tabac i el cànnabis

Imatge d'arxiu d'una farmàcia.

Farmàcies tarragonines incidiran en la importància de fer-se la prova ràpida del VIHACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els farmacèutics deTarragonainicien una campanya contra l'alcohol, en el marc del Dia Mundial Sense Alcohol, que se celebra aquest dimecres 15 de novembre, segons informa el Col·legi oficial de Farmacèutics deTarragona(COFT).

El COFT distribueix un tríptic explicatiu sobre l'alcohol, una de les primeres accions del projecte del grup Prevenció de drogues des de la farmàcia comunitària (GdT), en una jornada formativa a la seu col·legial.

El GdT ha documentat que, aTarragona, el rànquing de drogues d'abús l'encapçala l'alcohol, seguit pel tabac i el cànnabis i, en nivells secundaris, hi trobem la cocaïna, l'èxtasi i drogues de disseny i un increment del consum de begudes energètiques.

Gairebé dos de cada tres adolescents (63,9 %) han provat l'alcohol un mínim tres vegades als seus 15-16 anys, mentre que els que no l'han consumit mai representen menys d'una quarta part del total (23 %).

Un 47,8 % d'adolescents declara haver-se emborratxat alguna vegada en la vida (un 28,3 % ho ha fet almenys tres vegades) i un 29,6 % ha practicat el consum abusiu.

Èlia Esteve, vocal de Promoció i Docència del COFT, explica que «volem formar i donar les eines al farmacèutic per poder fer una prevenció primària sobre l'alcohol».

tracking