Diari Més

Judicial

Un jutge de Tarragona atorga la pensió de viduïtat a una víctima de maltractament sense exigir-li més proves

El TSJC va considerar insuficientment provat que la dona fos víctima d'insults i amenaces

Imatge de la façana del Tribunal Suprem, a Madrid.

Un jutge de Tarragona atorga la pensió de viduïtat a una víctima de maltractament sense exigir-li més provesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Suprem (TS) ha avalat la pensió de viduïtat que un jutge va concedir a una víctima de violència masclista, sense exigir-li proves addicionals, més enllà de la testimoni que va declarar en el judici i d'una denúncia que la dona va presentar per danys en el seu cotxe atribuïts al seu exmarit.

En la seva sentència, el Suprem revoca la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que va anul·lar la pensió de viduïtat que es va concedir a la dona, representada davant els tribunals pel bufet d'advocats Col·lectiu Ronda.

Un jutge del social deTarragonahavia atorgat la pensió de viduïtat a la dona, d'acord amb un article de la Llei de Seguretat Social que estableix que les víctimes de violència masclista tenen dret a percebre-la, malgrat estar separades del seu cònjuge en el moment de la defunció i no reunir les condicions per cobrar-la.

Per acreditar els insults i amenaces que la dona va dir haver estat víctima per part del seu exmarit, el jutge del social va considerar suficient la declaració d'una testimoni i la denúncia per danys en el seu vehicle que va presentar la dona, una vegada ja separada, davant la Policia Local, a la que va assegurar que sospitava que el causant era el seu exmarit atès que l'havia amenaçat de mort en anteriors ocasions.

Arran d'un recurs de la Seguretat Social, el TSJC va considerar insuficientment provat que la dona fos víctima d'insults i amenaces, però el Suprem corregeix ara al tribunal català i estableix que no ha d'entrar a valorar els indicis i proves que van servir al jutge del social per concedir la pensió, sense que hi hagi una sol·licitud expressa en aquest sentit.

La sentència del Suprem, que crea jurisprudència, desestima així el recurs que l'Institut de la Seguretat Social havia presentat contra la concessió de la pensió de viduïtat.

tracking