Diari Més

Alfons Cama edita la seva quarta novel·la: 'L'olor de la seva pell'

Nascut a Calonge i resident a Tarragona des del 1987, va decidir escriure arribada la jubilació

Alfons Cama, autor de L'olor de la seva pell, va néixer a Calonge i des del 1987 resideix a Tarragona.

Alfons Cama edita la seva quarta novel·la: 'L'olor de la seva pell'Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alfons Cama va començar a portar a la realitat la seva passió per escriure novel·les superada la seixantena d’anys, quan la disponibilitat de temps li ho va permetre. El pròxim 28 de novembre presentarà el seu darrer treball, L’olor de la seva pell, en un acte que se celebrarà al Museu d’Art Modern i que comptarà amb la participació de Jordi Tiñena i de Francesc Xavier Tolosana. El camí de les cireres, Un pessic a l’ànima i Amb dits de molsa, són els títols precedents.

Cama va néixer a Calonge (Baix Empordà) l’any 1952. El 1987 va traslladar la seva residència a Tarragona per motius professionals. Com a enginyer industrial, «vaig treballar al Departament de Governació» i, més concretament, en el «Pla d’Obres i Serveis de Tarragona», ha explicat a aquesta redacció.

Exercir per a l’administració catalana el va obligar a aprofundir en el coneixement del català. «Vaig estudiar en el franquisme i, per tant, en castellà», i fitxar per la Generalitat li va implicar «estudiar el nivell C de català i, a partir d’aquest moment, vaig tenir una eina per escriure: no podria escriure en castellà».

Arribada la jubilació, Cama va iniciar la seva trajectòria com a novel·lista. «Volia explicar coses, disposava del temps que no tenia quan treballava i vaig decidir provar-ho», va dir.

Cama acostuma a situar la seva obra en terres gironines, però també a Tarragona, com succeeix a Amb dits de molsa, en la qual ubica els personatges, una immigrant i un promotor d’habitatges vingut a menys a causa de la crisi econòmica, al barri de Torreforta i a la comarca del Priorat.

L’autor de L’olor de la seva pell es defineix com a autor «autodidacta, interessat a trobar les paraules adequades o, com en el meu primer llibre, les pròpies de pagès de la meva zona de Girona perquè no es perdin». Cama creu que la situació que viu avui Catalunya pot ser font d’inspiració d’una nova novel·la, tot i que en la que presenta el 28 de novembre al Museu d’Art Modern s’inspira en un fet real, en «la dura repressió policial cap al món independentista català de l’any 1992». A la novel·la, «Sió, la fràgil germana de l’advocada Glòria, es veu implicada». Passat i present, vida de poble i de ciutat, desamor i passió, feixisme i faisme, lluita clandestina i repressió, aquest són els fils conductors de L’olor de la seva pell, la tercera novel·la que Alfons Cama publica amb Editorial Gregal, ha dit l’autor.

tracking