Diari Més

Política

Arrimadas inicia a Tarragona el camí que espera que la coroni «Presidenta de tots els catalans»

El Balcó del Mediterrani acull un acte de Ciutadans marcat per l’ambició i la crítica al Govern de Puigdemont

inés Arrimadas inicia la precampanya electoral al Balcó del Mediterrani

Acte de C's a TarragonaGerard Faiges

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tot i que l’inici de la campanya electoral per al 21D encara queda lluny, la majoria de partits viuen immersos en una precampanya marcada pels darrers esdeveniments en la política catalana i en trobar una solució a les urnes. Així ho ha evidenciat Ciutadans en l’acte celebrat aquest migdia al Balcó del Mediterrani de Tarragona. Amb presència dels representants municipals del partit taronja i de part de la plana major al Parlament com Lorena Roldán, Fernando de Páramo i Carlos Carrizosa; l’estrella de l’esdeveniment ha estat una Inés Arrimadas que ja s’ha vist com a «Presidenta de tota Catalunya, perquè respecto tots els catalans. Per a mi no hi ha catalans bons i catalans dolents com ens ha fet creure el senyor Puigdemont».

La líder de Ciutadans s’ha mostrat molt ambiciosa durant el seu discurs, i més després d’haver protagonitzat una entrada triomfal en la que els prop d’un miler d’assistents l’han aclamat amb crits de «Presidenta!». Gran part del discurs d’Arrimadas s’ha basat en les eleccions del 21D, de les quals s’ha mostrat molt confiada de sortir-ne victoriosa. Tant ha sigut així que s’ha atrevit a destapar els seus principals objectius en cas de convertir-se en Presidenta: «Treballaré per restaurar la convivència i acabar amb la separació i les fronteres; treballaré per recuperar la quasi enveja que la resta d’Espanya tenia per Catalunya perquè era una de les regions més pròsperes».

Però Arrimadas també ha sabut pensar a petita escala i ha recordat que Tarragona va ser un dels punts forts de les eleccions del 2015 que van permetre el creixement de Ciutadans. De fet, ha qualificat la ciutat com una «gran capital europea». També s’ha referit a Tarragona la diputada al Parlament Lorena Roldán, que ha incidit en la seva nacionalitat tarragonina i ha aprofitat per carregar durament contra Ballesteros, a qui ha encarregat la tasca de «trucar a Miquel Iceta i recordar-li que el seu partit està legitimant el Govern fugat i cessat».

Més enllà del resultat que Ciutadans espera treure a les urnes, Arrimadas ha aprofitat per fer una crida a votar de manera «massiva» el 21D, al·legant que «Catalunya té la gent i la força necessària per aixecar-se i crear una nova etapa». La líder de C’s ha encoratjat a «votar com no ho hem fet mai, no només per un nou Govern, sinó també per un nou futur» i ha recordat als presents que acudir a les properes eleccions amb la papereta taronja «significarà dir adéu al procés».

De fet, les crítiques al procés i al govern de Carles Puigdemont han estat dos més dels eixos principals del discurs d’Arrimadas. La diputada i cap de llista de Ciutadans ha acusat l’executiva cessada de carregar-se l’autogovern i de fer desaparèixer «les autèntiques preocupacions dels catalans dels ‘telediaris’». En aquest sentit, Arrimadas s’ha mostrat contundent afirmant que «els partits independentistes han parlat molt de Catalunya però molt poc amb els catalans» i això no els ha permès saber quina és la realitat que viu el poble català ja que han estat el Govern que més mal ha causat a la societat.

Inés Arrimadas també ha tingut paraules dedicades a Carme Forcadell, presidenta del Parlament i jutjada pel Tribunal Suprem aquest dijous: «Trencar amistats, acabar amb la convivència, totes les mentides... això no és simbòlic senyora Forcadell, digui-li això al jutge, digui-li que el que va fer el seu Parlament és ben real». A més, la líder dels taronges també ha carregat contra els consellers cessats i els que es troben a Bèlgica, mostrant-se molt segura de la seva victòria el proper 21D i dedicant paraules a Puigdemont i Junqueras: «Votarem i ho farem amb garanties».

tracking