Diari Més

Medi Ambient

Tarragona farà un parc infantil, si recull més vidre que altres ciutats

Competeix en el concurs ‘El Contenidor d’Or’, d’Ecovidrio, junt amb onze municipis catalans més

Ivana Martínez i Sílvia Mayo, durant la presentació de la nova campanya de recollida.

Tarragona farà un parc infantil, si recull més vidre que altres ciutatsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dotze ciutats catalanes competeixen en el concurs El Contenidor d’Or, promogut per Ecovidrio, que premiarà la que hagi recollit més vidre entre aquest mes de novembre i l’abril del pròxim any. El premi al guanyador són 20.000 euros que l’Ajuntament de Tarragona, si resulta guanyador, destinarà a construir un parc infantil, va informar la regidora de Neteja Pública, Ivana Martínez. La campanya pretén «animar a la gent de Tarragona a participar-hi en la recollida de vidre per millorar en matèria de reciclatge», va dir. La regidora va remarcar que «a Tarragona no ho estem fent malament, però estem per sota de la mitjana de Catalunya pel que fa al reciclatge de vidre».

La mecànica del concurs estableix que els quilos de vidre recollits per cada una de les dotze ciutats es compararan amb els comptabilitzats el mateix mes de l’any passat. A Tarragona, el novembre del 2016 es van recollir 1,23 quilos per habitant en els 803 contenidors distribuïts per tota la ciutat.

Els rivals de Tarragona són Badalona, el Prat de Llobregat, Girona, Granollers, Lleida, Rubí, Sant Boi, Sant Cugat, Viladecans, Vilafranca i Vilanova i la Geltrú. La gerent d’Ecovidrio, Sílvia Mayo, va explicar que, per tal de decidir la ciutat guanyadora, s’analitzarà «la relació de quilos recollits enguany amb els de fa un any», tenint en compte el nombre d’habitants. Mayo va recordar que «el 50 per cent del vidre es genera en la restauració, a qui dirigim el nostre missatge junt amb les famílies i col·legis».

tracking