Diari Més

Cultura

Les arts escèniques per a ulls d'infant

Aquest diumenge comença al Teatre El Magatzem de Tarragona el Festival Més Petit de Tots

HiHaHuttenBouwers (Constructors de cabanes), de la companyia holandesa De Stilte.

Les arts escèniques per a ulls d'infantCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest diumenge, 12 de novembre, el Teatre El Magatzem de Tarragona acollirà el primer espectacle d’El Més Petit de Tots, nom amb què es coneix el Festival Internacional d’Arts Escèniques que se celebra a tot Catalunya de l’11 al 26 de novembre.

En paraules de la directora del festival, Eulàlia Ribera, «El Més Petit de Tots és un festival d’arts escèniques contemporànies, amb una programació internacional, adreçada a nens i nenes de 0 a 5 anys. Els espectacles programats tenen un format de molta proximitat, es convida els nens i nenes a entrar a dins de l’espai escènic. El seu aforament és reduït, i això vol dir que els espectadors estan molt a prop dels artistes. Per a nosaltres no existeix el pati de butaques. Són espectacles íntims, pensats per compartir emocions».

El Més Petit de Tots és, a més, un festival amb voluntat descentralitzadora, que se celebra en paral·lel a onze ciutats de Catalunya. Aquest és el quart any que la ciutat de Tarragona n’acull espectacles. En l’edició d’aquest any es podran veure dues propostes: aquest mateix diumenge, 12 de novembre, arriba HiHaHuttenBouwers (Constructors de cabanes), de la companyia de dansa holandesa De Stilte. En aquest espectacle, explica la directora del festival, un home i una dona creen un petit però evocador univers ple de sol, vent, pluja i neu, on les fronteres entre públic i ballarins aniran desapareixent a poc a poc. La segona proposta que es podrà veure a Tarragona és Blink Flash Duncan, que arribarà el 19 de novembre. En aquest cas es tracta d’una producció catalana, de la mà del Mercat de les Flors amb l’Associació Blink Flash. «És un espectacle basat en les vivències de la ballarina Isadora Duncan, tot i que els nens segurament això no ho veuran, i els adults tampoc. Però a través d’aquest joc vital ens fan una proposta escènica molt interessant, dolça i emotiva», detalla Eulàlia Ribera.

El Més Petit de Tots arriba aquest any a la tretzena edició. La iniciativa va néixer amb la voluntat d’acostar les arts escèniques als nens i nenes tenint en compte la seva edat i la necessitat d’experimentació que acompanya aquestes primeres etapes de la vida. «Amb les arts escèniques els podem oferir una visió més àmplia respecte al que s’entendria com a teatre pur i dur», apunta la directora del festival. Les companyies programades hi presenten propostes que s’han creat i dissenyat pensant específicament en el públic més petit, i provenen de països d’arreu del món. Després de tretze anys, Ribera considera que el projecte ja està plenament consolidat. Això no obstant, explica també que el festival s’ha de fer gran de manera controlada: «ja podem dir que hem entrat a la maduresa. Continuem tenint més demanda del que podem oferir, però per mantenir aquest nivell de qualitat i de respecte cap al nostre públic, no volem créixer de manera ràpida i sense control. Creiem que és un festival que s’ha de cuidar i mimar».

tracking