Diari Més

Comencen els tràmits per portar la companyia Sala Trono al Metropol

Els acords encara no s’han tancat i segons fonts municipals no es tractaria d’una «cessió exclusiva»

Imatge de la performance que va dur a terme la Sala Trono per dir adéu al seu local.

Comencen els tràmits per portar la companyia Sala Trono al MetropolGerard Faiges

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Sala Trono està més a prop de traslladar-se al teatre Metropol. La companyia, que va fer la darrera representació al local del carrer de Misser Sitges al mes de març, fa mesos que busca un nou emplaçament per poder continuar amb la seva activitat. La Trono va iniciar converses amb l’Ajuntament per aconseguir una nova seu, un objectiu que s’havien fixat ambdues parts. Ara, més de mig any després d’abaixar la persiana a la Part Alta, s’han iniciat els tràmits perquè el col·lectiu faci un ús privatiu de la caixa escènica del Teatre Metropol.

Segons fonts municipals, «no es tracta d’una cessió amb un ús exclusiu». Al teatre Metropol hi ha altres activitats programades, diu l’Ajuntament, i a més s’hi han de fer obres per arranjar l’espai, una actuació que ja havia planificat l’exregidor de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Josep Maria Prats, abans que fos substituït per Begoña Floria. «L’ús de l’espai per part de la Sala Trono hauria de ser compatible amb les obres i amb altres activitats», diuen des del consistori. Tot i això, la voluntat és seguir les converses amb el col·lectiu perquè la Trono «és un valor per la cultura de la ciutat, per trajectòria i identitat, i s’ha treballat per donar una solució perquè puguin recuperar l’activitat».

Per la seva banda, des de la Trono asseguren que els acords «encara no s’han tancat» i que «no anirem al Metropol de qualsevol manera». «Encara no hi ha res en ferm i si el que ens ofereixen no ens acaba de convèncer, tirarem endarrere els tràmits», clouen fonts de la companyia.

tracking