Diari Més

La rebaixa de la velocitat a l'A-7 al pas per la ciutat afecta al radar tram

ERC considera la mesura insuficient i demana modificar els carrils d’entrada i sortida de l’autovia

Ahir es va canviar el senyal amb el nou límit de velocitat.

La rebaixa de la velocitat a l'A-7 al pas per la ciutat afecta al radar tramCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La reducció del límit de velocitat al sector de l’autovia A-7 que discorre entre el centre comercial les Gavarres i les instal·lacions del Club Gimnàstic va entrar en vigor ahir. Dels 100 quilòmetres per hora s’ha passat a 80, un fet que també té en compte el radar tram, que coincideix amb el traçat en què la velocitat màxima ha estat reduïda, segons va informar el Servei Català de Trànsit. La mesura ha estat adoptada pel Ministeri de Foment per millorar la seguretat i rebaixar l’impacte sonor que genera la circulació de vehicles al pas de l’A-7 per l’interior de la ciutat.

El Grup Municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Tarragona va emetre un comunicat on afirmava que «la mesura no resol el problema de fons». Aquesta formació va recordar que «fa mesos que denunciem la perillositat en les incorporacions i sortides de l’A-7, uns carrils que no compleixen amb la llargada de seguretat que la normativa fixa en 125 metres». El portaveu del grup, Pau Ricomà, va comentar que el mes de novembre de l’any passat el ple de l’Ajuntament va aprovar una moció d’ERC «instant el Ministeri de Foment a adequar aquests carrils a la legislació vigent». A més, la Comissió de Foment del Senat, a proposta d’ERC, «va aprovar, també per unanimitat, el passat mes de maig, reclamar a l’executiu espanyol la millora d’aquests accessos».

ERC demana més inversió

En opinió d’ERC, «la reducció de velocitat que aplica el Ministeri de Foment és una mesura pal·liativa però no resol la deficiència en el disseny dels accessos i sortides», per la qual cosa «exigim la inversió necessària per garantir la seguretat d’aquesta via», va dir Ricomà.

Per altra banda, la formació republicana tem que «es quedin al calaix altres aspectes, com la instal·lació de pantalles acústiques a la zona dels carrers de Sant Auguri i Sant Eulogi». Els veïns de la zona fa anys que es queixen del soroll que pateixen com a conseqüència de la circulació de vehicles i, de manera molt especial, de camions.

«Malgrat que la Guàrdia Urbana ha constatat amb sonòmetres que el soroll supera els límits recomanats per l’OMS, des de Madrid s’excusen en la manca de pressupost per no fer res», va remarcar Ricomà. El tram de l’A-7 al seu pas per Tarragona suporta un trànsit rodat d’uns 50.000 vehicles diaris. «La reducció de la velocitat a l’A-7 no ha d’anar en detriment d’eliminar la perillositat en els accessos i la instal·lació de pantalles acústiques», va dir el portaveu d’ERC.

tracking