Diari Més

L'antiga residència de menors Sant Josep es convertirà en un bloc de pisos

La Fundació va vendre els habitatges en una subhasta uns mesos abans de mudar-se

Imatge de l'antiga residència de menors Sant Josep, ubicada al carrer Pintor Ignasi Pallol.

L'antiga residència de menors Sant Josep es convertirà en un bloc de pisosCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’antiga residència de menors Sant Josep, ubicada al carrer Pintor Ignasi Pallol, es convertirà en un bloc d’habitatges. Es tracta d’una zona urbanitzable ubicada al centre de la ciutat. L’Arquebisbat era el propietari de la finca fins que la va vendre a la Xarxa Santa Tecla, entitat a la qual es va adherir la Fundació Casa Sant Josep l’any 2012. Ara, cinc anys més tard i amb la residència de menors ubicada en un altre espai, els habitatges han passat a mans d’un particular que tindria l’objectiu de construir-hi un bloc de pisos.

La residència de menors Sant Josep va iniciar fa tres anys els tràmits per canviar d’ubicació. La Generalitat de Catalunya, l’Obra Social la Caixa i la mateixa Fundació Casa Sant Josep de Tarragona, van signar l’estiu de 2014 un conveni de col·laboració que ha permès construir i equipar el nou centre. El nou Centre Residencial d’Acció Educativa (CRAE), ubicat a l’avinguda Estanislau Figueres, té capacitat per a 40 menors tutelats per l’administració i depèn de la Fundació, que es va incorporar el 2012 a la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla. La Casa Sant Josep és una institució amb més de 100 anys d’història que va ser creada per l’Arquebisbat de Tarragona l’any 1912. La seva finalitat era acollir nois que es trobaven carents d’un entorn familiar que se’n fes càrrec. Va ser la primera entitat de Catalunya i la segona d’Espanya dedicada a l’acolliment, cura i educació de menors d’edat.

Segons ha pogut saber aquest mitjà, la Fundació es va proposar vendre els terrenys de la residència mitjançant una subhasta uns mesos abans que el nou edifici del carrer Estanislau Figueres estigués enllestit. Un particular va fer-se amb el lot, encara que es desconeix el preu de venda. Els menors tutelats que vivien a la històrica Casa Sant Josep van passar la darrera nit a l’edifici el dia 21 d’agost. Des d’aleshores, el bloc està buit i en els propers mesos es podria remodelar per convertir-se en nous habitatges.

L’antiga residència de menors s’ubica al carrer Pintor Ignasi Pallol. Es tracta d’un espai ben ubicat i un dels pocs terrenys urbanitzables que resten al centre de la ciutat. L’edifici de l’antiga residència es troba envoltat d’habitatges, al costat del Col·legi Sant Pau Apòstol, de la seu de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona i del Centre d’Atenció Primària Muralles. Es desconeix, a hores d’ara, quin serà el nombre d’habitatges que es construirà i si l’edifici serà objecte de grans reformes.

tracking