Diari Més

Entitats

La FAVT demana saber les partides del pressupost destinades als barris

Antonio Peco diu que, a causa de la crisi, els centres cívics s’han deteriorat i es pregunta quants carrers han estat asfaltats en els darrers temps

Antonio Peco, president de la Federació d'Associacions de Veïns.

La FAVT demana saber les partides del pressupost destinades als barrisCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT) ha demanat reunir-se amb l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, «perquè ens informi del pressupost que l’Ajuntament dedicarà el pròxim any a les entitats veïnals», ha manifestat a aquesta redacció el seu president, Antonio Peco, qui ha afegit que «estem pendents de què ens convoqui per parlar d’aquest tema». Entre les peticions que la FAVT plantejarà a Ballesteros en el curs de la trobada hi és «el manteniment dels carrers de la ciutat, perquè la situació de molts és precària i necessiten una revisió». La FAVT també posarà damunt la taula «quines mesures s’adoptaran durant la celebració dels Jocs Mediterranis, ja que coincidiran amb algunes festes de barri», i, de manera molt especial, «quines previsions té l’Ajuntament en matèria de seguretat», ja que «pot tenir una incidència no només en els barris que es troben prop de l’Anella Mediterrània».

Peco ha afirmat que, com a conseqüència de la crisi econòmica iniciada el 2007, «s’han deixat de fer moltes coses, com en manteniment dels centres cívics i en aspectes d’assistència social, uns temes que volem plantejar a l’alcalde». Peco es pregunta «quant de temps fa que no s’asfalta un carrer a Tarragona?» «No és suficient en fer un manteniment puntual», ha remarcat.

En relació a l’estat de la qüestió pel que fa al moviment veïnal, el president de la FAVT ha subratllat que «organitzem moltes activitats, però, com succeeix en tots els àmbits, el nostre és un moviment divers, que depèn de les juntes: en uns barris es decanten més per les festes i en altres per organitzar altres activitats i, també, en reivindicar coses que interessen als ciutadans». «En els barris on hi ha més precarietat, s’organitzen més activitats», ha dit.

Peco ha ressaltat que l’activitat reivindicativa mai ha cessat, i ha posat com a exemple el projecte de construcció d’un nou barri a la Budellera.

60.000 euros per Sant Salvador

La regidora Ivana Martínez, responsable dels centres cívics municipals, ha contradit les paraules de Peco i ha afirmat que «fem el manteniment necessari». En aquest context, ha subratllat que s’ha aprovat una partida de 60.000 euros per arranjar els vidres i posar reixes al Centre Cívic de Sant Salvador. «Aquí tenim un problema, ja que a causa del vandalisme sovint ens trenquen els vidres», ha comentat Martínez. La regidora ha dit que li sembla bé que «la FAVT faci reclamacions perquè tot vagi millor, però centenars de persones van als centres cívics i no es queixen».

tracking