Diari Més

Empreses

L'Ajuntament preveu rebre el projecte de l'Imperial Tarraco aquest mes

L’hotel, adquirit per Alta Diamond Project al Grup Husa, serà sotmès a una profunda reforma i podria obrir a finals del 2018

Un turista contempla el mar, el darrer dia que l'hotel va obrir les seves portes, el passat 21 de maig.

L'Ajuntament preveu rebre el projecte de l'Imperial Tarraco aquest mesCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El projecte de reforma de l’Hotel Imperial Tarraco podria estar damunt la taula de treball del regidor de Territori de l’Ajuntament de Tarragona abans que finalitzi aquest el mes de novembre. El regidor responsable de l’àrea, Josep Maria Milà, ha manifestat a aquesta redacció que la nova propietat de l’establiment del passeig de les Palmeres, Alta Diamond Projects, té previst presentar el projecte «abans d’un mes». Aquest procediment és bàsic per poder demanar la llicència d’obres.

Per altra banda, el projecte haurà de ser supervisat per la Comissió Territorial del Patrimoni Cultural de la Generalitat, que valorarà la incidència que la reforma de l’hotel pot tenir en l’entorn patrimonial que configuren monuments com l’Amfiteatre, el Circ i la Torre de les Monges. Milà ha apuntat que la reforma es farà a l’interior de l’edifici i gairebé no afectarà la façana de l’immoble, per la qual cosa es preveu que el projecte no tindrà cap dificultat per superar el dictamen de la Generalitat. Milà ha remarcat que no es tracta de construir un edifici de nova planta, sinó de rehabilitar l’existent.

El pressupost de les obres s’estima que serà d’uns 8 milions d’euros i la seva durada podria situar-se al voltant dels quinze mesos. L’objectiu de la nova propietat és modernitzar un hotel que, amb el pas del temps, havia envellit i va quedar desfasat, com van manifestar a aquesta redacció els últims turistes que van fer nit en les seves instal·lacions el 21 de maig passat.

L’establiment, que havia estat propietat de la cadena hotelera HUSA, va ser subhastat el desembre del 2016 i, com no va comparèixer cap comprador, va passar a mans del seu principal creditor. El passat mes de maig, la nova propietat –una immobiliària– va presentar una demanda de cessament de l’activitat davant d’un jutjat de primera instància de Tarragona. Aquest va ser el final d’un llag procés obert per Joan Gaspart, màxim responsable del Grup Husa, que s’ha desprès d’hotels mítics, com el Ritz de Barcelona, per fer front als deutes acumulats. El 2015, Husa devia 153,3 milions d’euros a diversos creditors, entre els quals destacaven Banc Sabadell, La Caixa, l’Institut Català de Finances (ICF) i Banc Popular. Des de fa temps, Gaspart intentava treure’s del damunt l’Imperial Tarraco, cosa que finalment va aconseguir per la compra de l’edifici per part d’Alta Diamond Projects. Husa va iniciar la seva política de desprendre’s dels hotels de la cadena fa anys. Sense anar més lluny, aquest 2017 ja han aconseguit sortir de la cadena l’Husa Tuca (Vielha), l’Husa Orri (Tredòs) i l’Husa Imperial Tarraco.

El negoci del Grup Husa arrossega una profunda crisi des d’inicis d’aquest segle. El 2011 va ser un any especialment dur, ja que es va vendre l’Hotel Palace Barcelona, el més emblemàtic de la família Gaspart, a uns inversors britànics pel preu de 68 milions d’euros. En aquesta ocasió, però, el Grup Husa es va quedar amb la gestió. Per aquelles dates, l’empresa dirigida per Joan Gaspart també va posar a la venda l’antic Ritz, l’Husa President Park, localitzat a Brussel·les, i, precisament, l’Husa Imperial Tarraco, tots establiments de quatre estrelles. L’hotel tarragoní va ser construït l’any 1963 i disposava de 170 habitacions, repartides en sis plantes. Després d’anys de dificultats econòmiques, el 21 de maig va tancar les portes. Des del tancament, l’única activitat que s’ha mantingut ha estat la generada pel Casino de Tarragona.

tracking