Diari Més

Un dels principals contractes dels Jocs Mediterranis se l'emporta una empresa acabada de crear

Bornan Sports, amb seu a Suïssa, ni tan sols existia quan es van publicar les bases del concurs d'adjudicació

Captura de la pàgina web de l'empresa Bornan Sports.

Un dels principals contractes dels Jocs Mediterranis se l'emporta una empresa acabada de crear

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El muntatge d'acreditacions, inscripcions esportives, gestió de resultats, gràfics per a televisió i informació de resultats dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018 anirà a càrrec de l'empresa Bornan Sports Technology, amb seu a Suïssa.

L'adjudicació d'aquest contracte, per un import d'1,29 milions d'euros, és un dels més importants que resolt el director executiu dels Jocs, Víctor Sánchez.

Segons que publica el digital El Confidencial, però, es tracta d'una adjudicació que ha estat qüestionada i sobre la qual hi ha un recurs presentat. En gran part, els dubtes sobre l'empresa contractada es produeixen per la seva recent creació i la manca de treballs previs acreditats.

Bornan Sports es va constituir, segons explica El Confidencial, el mes d'agost de 2017 a Lausanne, amb un capital social d'uns 17.000 euros. És a dir que quan es va iniciar la licitació, el 7 de juliol de 2017, l'empresa que finalment va aconseguir el 5 d'octubre passat l'adjudicació definitiva, ni tan sols existia.

Tal con afegeix el mitjà digital, fonts del sector consideren estranya aquesta situació, sobretot perquè una de les condicions que es valoren en el plec de condicions és precisament l'experiència prèvia en esdeveniments anteriors més petits.

Tres empreses més van optar a l'adjudicació de la realització estadística i operativa dels Jocs. Es tracta de l'espanyola Atos, una empresa líder en el sector; AllOne, empresa suïssa i la italiana Microplus, també amb una llarga experiència en la gestió d'esdeveniments semblants. Segons explica El Confidencial, les dues primeres empreses van quedar descartades inicialment perquè es va considerar que la documentació presentada no complia amb els requeriments del concurs.

Finalment, doncs, l'adjudicació es va dirimir entre Bornan i Microplus. Malgrat que l'empresa italiana va presentar una oferta més econòmica (60.000 euros menys que Bornan), el contracte se'l va endur la suïssa per criteris subjectius de l'organització dels Jocs.

La pàgina web de Bornan no assenyala cap mena d'esdeveniment previ en què hagin organitzat i explica que tenen seus a Suïssa, Madrid i Mèxic, tot i que sense cap adreça física referida. Com a responsable, en el procés d'adjudicació, apareix el nom de l'espanyola Eva Córdoba García, sense cap experiència coneguda en projectes semblants.

Segons que assenyala El Confidencial, Córdoba està vinculada familiarment amb qui seria el responsable tècnic de Bornan, Roberto García Riopedre. Aquest sí que compta amb una llarga experiència professional en aquests tipus d'esdeveniments. Segons el seu perfil, hauria treballat durant 14 anys a una empresa del sector, MSL i posteriorment, i fins maig de 2017, treballava a Atos, una de les empreses que inicialment es va presentar al concurs, tot i que com a responsable de vendes i màrqueting.

D'acord amb el que El Confidencial ha confirmat, hi ha un recurs presentat per l'adjudicació del concurs a Bornan que estarien estudiant els responsables dels Jocs.

tracking