Diari Més

Municipal

L'Ajuntament de Tarragona congela per quart any consecutiu els impostos i taxes municipals

Es manté el pagament fraccionat en deu mensualitats i el pagament avançat es bonifica amb un 2,5%

L'estrebada d ela bossa de mà es va produir a prop de la plaça de la Font.

L'Ajuntament de TarragonaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona congelarà, per quart any consecuitu, els impostos i taxes municipals. D’aquesta manera, el tipus de l’IBI, la recollida d’escombraries, l’impost de vehicles de tracció mecànica, l’IAE, així com la resta de taxes, mantenen el seu preu. Per altra banda, les llicències d’obres i d’obertura d’establiments, les cèl·lules d’habitabilitat i de primera ocupació també es mantindran.

També es manté la bonificació aplicada als ciutadans que facin efectius el pagament dels tributs de forma avançada, en concret, el mes de febrer. Es mantindrà el pagament avançat amb una bonificació del 2,5% pels contribuents que s’acollin. També es mantindrà el pagament fraccionat en deu mensualitats. Pel que a l’impost de vehicles s’incrementa la bonificació als vehicles híbrids.

Bonificacions fiscals per fomentar l’ocupació

Una altra de les mesures que es mantenen són les bonificacions fiscals als tributs de l’IBI a 5 anys i l’ICIO es manté amb l’objectiu de fomentar l’ocupació. Aquestes mesures «es plantegen per afavorir la contractació de treballadors indefinits», segons afirma el regidor d’Economia i Hisenda Pau Pérez, qui ja ha iniciat les converses amb els grups municipals de l’oposició per escoltar les seves peticions.

Complint el pla d’ajust econòmic

Per altra banda, Pérez també recorda que «s’està complint de manera estricta el Pla d’ajust econòmic aprovat per l’Ajuntament de Tarragona el passat 30 de març de 2012, que va ser informat favorablement pel Ministeri d’ Economia i Hisenda». El regidor d’Economia afegeix que «l’Ajuntament de Tarragona sortirà del Pla d’Ajust un any abans del previst» (finalitzava al 2019).

En el Pla hi figuren el conjunt de mesures a adoptar, tant referents a ingressos com a despeses, així com altres mesures per a l’elaboració dels pressupostos, durant els propers 10 anys, amb la finalitat de garantir l’estabilitat pressupostària.

100.000 euros en ajuts

L’Ajuntament de Tarragona destina enguany un total de 100.000 euros per ajudar a les famílies tarragonines amb escassa capacitat econòmica per fer front a les despeses bàsiques de la llar. En concret, 1.088 famílies han sol·licitat un ajut. Enguany, com a novetat es destinaran 20.000 euros més a la convocatòria dels ajuts socials a l’impost de béns immobles en supòsits de transmissions de l’habitatge habitual per execució hipotecària o dació en pagament. Aquesta convocatòria està oberta fins a finals d’any.

tracking