Diari Més

L'EMT enllaçarà un nou aparcament dissuasiu del Nàstic amb el centre

Es posarà en marxa quan acabi el desmuntatge de l’antiga circumval·lació, per reduir l’entrada de vehicles a la ciutat

Les obres permetran anivellar la zona entre el Nou Estadi i la Valls de l'Arrabassada.

L'antiga circumval·lació de Tarragona es convertirà en un pàrquing dissuasiuCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El desmuntatge de l’antic traçat de la coneguda com autovia de circumval·lació, en el tram comprés entre les instal·lacions del Nàstic i el barri de l’Arrabassada, comportarà l’habilitació d’una zona d’aparcament que, d’entrada, es podrà utilitzar quan l’equip grana jugui al Nou Estadi i, més endavant, funcionarà com un pàrquing dissuasiu. Aquest estarà connectat amb la xarxa d’autobusos de l’Empresa Municipal de Transports (EMT), que actuarà com una mena de llançadora que transportarà els usuaris fins al centre de Tarragona.

Les obres de desmuntatge de la que durant molts anys va ser coneguda com l’autovia, i que va quedar en desús amb la inauguració del tram de l’A-7 que discorre entre el Nou Estadi i la muntanya del Llorito, ja han començat. Ahir, van ser motiu de la visita que va girar l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, acompanyat del regidor de Territori, Josep Maria Milà, i del conseller comissionat dels Jocs Mediterranis, Javier Villamayor.

Ballesteros va comentar que «estem a punt de superar la segona gran muralla de la ciutat, des que és va tirar a terra la romana al segle XIX». Amb la desaparició del tram d’autovia en desús i el rebaix del terreny fins a la cota del barri de l’Arrabassada, «acabarem amb un mur que separava la ciutat». A mitjans d’aquest mes de novembre, ja no existirà», va afegir. La intervenció té un cost econòmic de 300.000 euros que assumeix íntegrament l’Ajuntament de Tarragona.

Els prop de 800 metres de longitud afectats pel projecte de desmuntatge de l’antiga carretera, on no es poden edificar habitatges, donarà pas a un aparcament dissuasiu que podrà ser utilitzat per persones que visitin la ciutat o tarragonins que viuen a la zona de Llevant, als quals no els caldrà accedir al centre de la ciutat amb el seu vehicle, va dir l’alcalde.

Aparcar el cotxe en el nou aparcament tindrà un baix cost, va anunciar Ballesteros, qui va apuntar que, «a mig termini, la idea és connectar-lo amb els autobusos de l’EMT». A més, el pàrquing podrà ser utilitzat pels aficionats del Nàstic i, també, serà especialment important amb motiu de les celebracions dels actes d’inauguració i clausura dels Jocs Mediterranis, que es duran a terme al Nou Estadi.

L’alcalde Ballesteros va subratllar que l’entrada en funcionament de l’aparcament dissuasiu i la seva connexió amb l’EMT pot ser un al·licient perquè moltes persones deixin el seu cotxe en aquesta zona de la ciutat i no accedeixin al centre de Tarragona, amb la qual cosa es reduiria la circulació interna.

Per la seva banda, una responsable de l’empresa que du a terme l’obra va informar que el ferro que s’està traient de l’estructura dels ponts es portarà a reciclar i el formigó es podrà reutilitzar un cop esmicolat per una màquina que, in situ, separa els diversos elements.

tracking