Diari Més

INFRAESTRUCTURES

Foment millorarà la rotonda de les Gavarres i construirà un nou accés

El regidor Josep Maria Milà, anuncia que, en el futur, la velocitat màxima a la T-11 passarà de 100 a 80 quilòmetres a l’hora

La gran rotonda de les Gavarres pateix una circulació caòtica i perillosa per l'acumulació de cotxes.

Foment millorarà la rotonda de les Gavarres i construirà un nou accésCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de Foment ultima un projecte per millorar la rotonda de la T-11 a l’altura de les Gavarres i l’habilitació d’un nou accés a aquest macropolígon comercial. Així ho ha anunciat el regidor de Territori, Josep Maria Milà, qui també ha afirmat que Madrid preveu rebaixar la velocitat màxima de 100 a 80 quilòmetres a l’hora, ja que la coneguda com autovia de Reus «és quasi una via urbana». L’entrada en servei de les instal·lacions de l’Anella Mediterrània, la construcció d’un nou barri de 1.200 habitatges i l’apertura de la botiga d’Ikea a Tarragona en els pròxims mesos augmentarà la circulació de vehicles, un fet que ja és complicat en l’actualitat.

Milà ha informat a aquesta redacció que Foment «fa un projecte per millorar l’accés a les Gavarres sense utilitzar la gran rotonda de la T-11», on conflueixen, a més, vehicles provinents de l’autovia A-7 i de barris de Tarragona com Bonavista i Camp Clar. L’elaboració del projecte serà una realitat «a curt termini», ha dit Milà.

Pel que fa al nou accés directe al centre comercial que planteja Foment, el regidor de Territori ha explicat que es millorarà un vial existent a Parc Riuclar, actuació que evitarà haver d’utilitzar la gran rotonda de la T-11 per accedir-hi a les Gavarres, amb la qual cosa la circulació podrà guanyar en fluïdesa.

Els camions, a l’autopista

Per tal de reduir el nombre de vehicles que transiten per l’autovia A-7 al seu pas per Tarragona, l’Ajuntament ha plantejat al Ministeri de Foment que els camions es desviïn a l’autopista AP-7 des de l’Hospitalet de l’Infant. «La circulació ha augmentat i, amb el temps, l’autovia s’ha de convertir en una mena de vial urbà» en el tram que afecta la ciutat de Tarragona, ha dit el responsable municipal de Territori, qui ha subrratllat que l’objectiu és que els camions en trànsit siguin desviats a l’autopista AP-7 «el pròxim any».

Nous vials a Ponent

L’Anella Mediterrània obligarà a transformar la xarxa viària als barris de Ponent. Un estudi de mobilitat i de l’impacte de vehicles que generarà el Pla Parcial 10 posa en evidència la necessitat d’introduir canvis. Al respecte, Milà ha dit a aquesta redacció que, en els pròxims mesos, es completarà l’avinguda Josep Tarradellas, que passarà dels dos carrils actuals a tenir-ne quatre, i que enllaçarà els barris de Camp Clar i Bonavista. El carrer finalitzarà en una rotonda que es construirà en les proximitats de les piscines municipals del darrer dels barris esmentats. L’objectiu és millorar l’accés a les Gavarres i a l’Anella Mediterrània des de la carretera de València.

El regidor de Territori ha indicat que la nova rotonda que es farà a Bonavista connectarà amb una que es construirà al Camí de la Coma, on arrencarà un nou vial de quatre carrils que enllaçarà amb la Rambla de Ponent –riu Segre– i que tindrà una incidència en el carrer riu Algars, que patirà una important modificació. Per altra banda, es construirà un accés per facilitar la circulació de vehicles des de la gran rotonda de les Gavarres i del Camí de la Coma a la botiga d’Ikea.

tracking