Diari Més

L'Ajuntament de Tarragona retira els retrats oficials de Puigdemont del saló de plens i del despatx d'alcaldia

L’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha donat l’ordre després de la destitució del president de la Generalitat

Primer pla del retrat del president Carles Puigdemont al saló de plens de l'Ajuntament de Tarragona.

L'Ajuntament de Tarragona retira els retrats oficials de Puigdemont del saló de plens i del despatx d'alcaldiaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona ha retirat aquest dilluns al matí els retrats oficials del president Carles Puigdemont que hi havia al saló de plens i al despatx d’alcaldia. Segons fonts municipals, els quadres s’han despenjat cap a un quart de dotze del matí per indicació de l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros (PSC), després que Puigdemont hagi estat destituït per part del govern espanyol. La retirada s’ha fet de manera discreta i no s’hi ha permès l’accés dels mitjans de comunicació.

Després de conèixer-se la decisió del govern municipal, la CUP de Tarragona ha demanat que es restableixi el retrat de Puigdemont de la sala de plens. Segons els anticapitalistes, l’Ajuntament de Tarragona ha passat a aplicar l’article 155 de la Constitució «tan ràpid com ha sabut». Els cupaires han retret a Ballesteros «una acció humiliant i que l’únic que busca és quedar bé davant del rei que presideix el saló, a qui no ha votat mai ningú, i el seu soci de govern, el Partit Popular».

«Nosaltres, que no som del partit de Puigdemont ni ganes, demanem que es restableixi el seu retrat a la sala de plens», han insistit. «Si cal posar o no retrats de gent a les parets de la sala és un debat que podem tenir, i en aquest cas nosaltres demanem que treguin el quadre del Borbó, però mai ha de dependre de l’aplicació d’una llei que és part d’un cop d’estat contra l’autogovern de Catalunya», ha conclòs el grup municipal de la CUP.

tracking