Diari Més

El delegat del Govern a Tarragona afirma que «ens podem trobar de tot»

Òscar Peris celebra l’habitual reunió del Consell de Direcció dels dilluns

Òscar Peris signa la concessió de la placa al Mèrit al Treball Francesc Macià a la Muntanyeta.

El delegat del Govern a Tarragona afirma que «ens podem trobar de tot»CRISTINA AGUILAR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Òscar Peris, ha afrontat aquest dilluns 30 una jornada laboral aparentment normal, tot i que en l’ambient s’apreciava un clima diferent de l’habitual. A les 9 del matí ha arribat a la seu del carrer Sant Francesc, on li esperaven directors de serveis territorials per dur a terme, com tots els dilluns, la reunió del Consell de Direcció en la qual es preparen les activitats de la setmana. Abans de començar la reunió, Peris ha fet el primer acte de la jornada, procedint a signar el document que atorga la placa al Mèrit al Treball Francesc Macià a la Muntanyeta.

Òscar Peris ha manifestat que no consta que al BOE surti publicada la seva destitució com a delegat del Govern i ha dit que «la feina als diversos departaments s’està fent amb normalitat». Peris s'ha referit a la situació institucional i política per la que travessa Catalunya, «un fet inèdit» que pot equiparar-se «a la de Turquia». A primera hora del matí d'aquest dilluns no s’havia rebut «cap petició des de Madrid i ja veurem com evoluciona tot».

El delegat de la Generalitat a Tarragona ha recordat que «sóc republicà i el meu nomenament ha estat fet per la Generalitat», i ha remarcat que, en aquests moments, «ens podem esperar de tot». Peris ha fet referència al fet que en les darreres setmanes «la policia ha atonyinat gent pacífica i s’han fet registres amb impunitat». «No ens queda molt més per veure i mantindrem la nostra dignitat», va dir.

En una de les taules del despatx de Peris havia diversos exemplars de la revista d’història Sapiens. Destacava la portada de la titulada 300 anys del decret de nova planta i, també, les dedicades als últims templers catalans i als processos d’independència a Europa en els dos darrers segles.

Per altra banda, i preguntat si retiraria la bandera espanyola que oneja a la delegació del Govern, Peris ha assegurat que «la mantindrem», per afegir que «no hem d’entrar en decisions conflictives i sí centrar-nos a governar, que és el que ens pertoca com govern». La conversa que Peris ha mantingut amb els periodistes ha tingut com a testimoni la fotografia del president Carles Puigdemont.

tracking