Diari Més

Una multitud constitucionalista omple Tarragona per defensar que 'Tots som Catalunya'

Prop de 2.000 persones es manifesten a la plaça de la Font per defensar la unitat d’Espanya

Manifestació unionista a Tarragona convocada per SCC

'Tots som Catalunya' TarragonaGerard Faiges

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des de minuts abans de les set de la tarda, hora en què Societat Civil Catalana havia convocat una concentració a la plaça de la Font en defensa de la unitat d’Espanya, la gent omplia el punt de trobada i els carrers pròxims. Centenars de banderes espanyoles i senyeres, amb alguna d’europea que les acompanyava, onejaven al vent mentre els manifestants proferien alguns càntics com els famosos «yo soy espanyol» i entonaven el ‘Que viva España’ de Manolo Escobar.

Després que el Parlament decidís posar en marxa la maquinaria per proclamar la República Catalana, i mentre el govern espanyol feia el mateix amb l’article 155, Societat Civil Catalana va moure fitxa convocant una manifestació en defensa de la unitat d’Espanya a Barcelona aquest diumenge. Amb el lema ‘Tots som Catalunya’, Tarragona s’hi sumava amb una concentració el dissabte a la plaça de la Font que, finalment, acollia prop de 2.000 persones.

Tot i ser convocada per Societat Civil Catalana, associació no adscrita a cap partit polític, algunes de les cares més conegudes de les forces unionistes eren presents a la plaça de la Font. D’entre els més destacats, Carlos Carrizosa de Ciutadans i Alejandro Fernández del PP. Tots dos coincidien en remarcar l’ambient «festiu» de la manifestació, mentre Fernández destacava que «l’independentisme ha aconseguit treure una ànima que estava amagada i que és la Catalunya silenciosa que torna a sortir al carrer». Carrizosa, molt més dur amb el Parlament, l’acusava d’haver-se «apropiat de la «voluntat de la meitat de Catalunya, volen privar del seu passaport i la seva identitat a mes de la meitat de Catalunya» i afegia que els independentistes «s’han carregat les nostres institucions». El portaveu de Ciutadans defensava que «els que han declarat la independència viuen en un ‘matrix’» ja que han aconseguit fer una Catalunya més pobra, i s’atrevia a vaticinar que en les properes setmanes «més empreses marxaran i hi haurà més pobresa».

A més de les banderes, tant espanyoles com catalanes, els manifestants a Tarragona també lluïen una pancarta amb el lema de Societat Civil Catalana ‘Tots som Catalunya’. Membres de l’organització llegien un manifest i animaven la massa unionista arrencant crits com «visca Espanya i visca Catalunya» o «visca l’Estatut», que eren acompanyats pels «Puigdemont, a prisión» i «viva la Guardia Civil y la Policia Nacional» proferits pels manifestants.

tracking