Diari Més

Societat

La Red Bull Air Race vol Tarragona dins del circuit de proves del 2018

L’Ajuntament té la proposta sobre la taula, però hauria d’abonar prop de 3 MEUR i el consistori veu «prioritaris» els Jocs

Imatge d'una de les proves de la Red Bull Air Race, en aquest cas a Abu Dhabi.

La Red Bull Air Race vol a Tarragona dins del circuit de proves del 2018Twitter

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’espectacular esdeveniment Red Bull Air Race, una modalitat que combina acrobàcies i curses d’avions, vol que Tarragona sigui la seu d’un dels esdeveniments del circuit mundial l’any vinent. Ciutats com San Diego, Abu Dhabi, Indianapolis, Budapest o Oporto ja han vist com els avions creuaven el seu cel, i Tarragona podria sumar-se a aquesta «exclusiva» llista, explica l’emprenedor que vol portar l’esdeveniment a la ciutat. La clau perquè Red Bull Air Race arribi, però, és que l’Ajuntament aboni una quantitat propera als tres milions d’euros.

La persona encarregada de negociar amb el consistori, que té contactes directes amb Red Bull, prefereix mantenir-se en l’anonimat. Porta dos anys a Tarragona i, segons diu, «vull aportar alguna cosa a aquesta ciutat perquè m’ha enamorat». Red Bull, diu, està «molt interessat» en portar la seva prova a la ciutat. Els motius, un marc «innigualable» com és el mar Mediterrani i les platges, la proximitat amb l’aeroport de Reus i l’«afany» de l’empresa de begudes energètiques per tornar a realitzar una prova d’aquestes característiques a Espanya. Barcelona, per exemple, la va acollir l’any 2009 i «hi van assistir un milió de persones».

La proposta va arribar a la taula de l’Ajuntament a mitjans d’aquest estiu. Des d’aleshores, però, «s’ha aturat tot». «Vam parlar amb membres del govern municipal i ens van dir que veien amb bons ulls la proposta, però que l’havien d’estudiar», expressa. Dos mesos després, està esperant la resposta. El consistori reconeix que té entre mans aquest projecte, però hi ha un problema: els tres milions d’euros que haurien d’abonar. Segons informen fonts municipals, «l’esdeveniment esportiu prioritari són els Jocs Mediterranis». L’emprenedor assegura que «els tres milions són negociables i Red Bull sap que és una quantitat difícil d’abonar a Tarragona». A més, argumenta que totes les ciutats on es realitza l’esdeveniment compten amb el patrocini de grans marques. «Seria difícil que les grans empreses patrocinessin aquest esdeveniment si hi ha els Jocs l’any vinent», responen des del consistori.

La Red Bull Air Race tindria un impacte econòmic a Tarragona d’entre 18 i 20 milions d’euros, assegura l’empresari. «A més, el reconeixement internacional seria transcendental per la ciutat, perquè més de 190 televisions del món retransmeten l’esdeveniment, el tercer en audiència després de la Fòrmula 1 i Moto GP», assegura. Des del consistori encara no es descarta res, i asseguren que «potser al 2018 no, però l’any següent sí».

L’emprenedor avança que el temps corre en contra de la ciutat perquè «les dates del 2018 s’estan tancant, i si continua la negociació estancada no es podrà realitzar l’esdeveniment». La voluntat de l’empresari és mantenir una reunió amb l’alcalde Ballesteros i crear un Comitè Organitzador amb tots els agents de la ciutat implicats. Assegura que el sector hoteler hi estaria molt interessat, perquè la ciutat rebria visitants d’arreu. «Tindria molts milions d’impacte i portaria el nom de Tarragona arreu del món. Crec que es tracta d’un esdeveniment molt interessant i que podria dinamitzar la ciutat moltíssim», clou. Caldrà esperar una resposta del consistori.

tracking