Diari Més

Municipal

Moció del PSC de Tarragona per reclamar eleccions i la 'revisió' l'empresonament de Sànchez i Cuixart

El grup municipal socialista vol que el plenari es posicioni contra la judicialització de la política

MIssatge del PSC de Tarragona distribuït per les xarxes socials.

Moció del PSC de Tarragona per reclamar eleccions i la 'revisió' l'empresonament de Sànchez i Cuixart

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Grup Municipal del PSC ha presentat una moció al plenari de dijous dia 26 en la que es vol reclamar que el President de la Generalitat convoqui eleccions, com a sortida a la situació que pateix actualment Catalunya i les seves institucions.

En un comunicat, la portaveu socialista,BegoñaFloria, explica l'argumentari de la moció. En aquesta, a banda de lamentar la judicialització d'un conflicte polític com l'actual, també feia esment a l'empresonament, per part de l'Audiència Nacional, de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. PerFloria, aquesta, «és una mesura preventiva que agreuja encara més el conflicte que es viu a Catalunya i a Espanya». En conseqüència, afegia la regidora socialista, «considerem, des del respecte a l'Estat de Dret, la separació de poders i a l'autonomia de la justícia, que seria adequat una revisió d'aquesta decisió judicial atenent els recursos presentats».

La moció del PSC recorda que l'aprovació de la llei del referèndum i la llei de transitorietat els dies 6 i 7 de setembre, va «situar les institucions catalanes fora de la legalitat i això té conseqüències, com hem advertit en múltiples ocasions des del PSC».

Aquestes conseqüències són les que es poden derivar, segonsFloria, «de l'aprovació per part del Senat, de l'article 155, que tindrà uns efectes gens desitjables sobre el nostre autogovern».

Per aquest motiu, tal com demana la moció socialista, la soluciópassa perevitar l'aplicació del 155, convocant eleccions al Parlament de Catalunya. «És la sortida al moment polític que vivim actualment i també a la paràlisi parlamentària que pateix la nostra institució legislativa. Els i les socialistes treballarem fins a l'últim segon per cercar un acord polític que no ens porti al xoc de trens que fa anys que advertim», afegiaFloria.

tracking