Diari Més

La pèrgola del parc de les Granotes s'arreglarà i serà de fusta el 2018

A causa del temporal que va viure la ciutat el dimecres passat, els pilars de l’estructura es van trencar completament

Aquest era l'estat de la pèrgola el dijous passat, un dia després del temporal.

La pèrgola del parc de les Granotes s'arreglarà i serà de fusta el 2018Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pèrgola del parc de les Granotes es reconstruirà en la seva totalitat i es convertirà en una estructura de fusta el 2018. La decisió s’ha pres després d’avaluar els efectes que el temporal va causar en la construcció, que va quedar destrossada. La pèrgola forma part d’una concessió municipal, ja que l’espai pertany a l’Ajuntament però és gestionat per un particular que hi té un restaurant. La Brigada d’Intervenció Ràpida del consistori ha retirat dimarts al matí les darreres restes de l’antiga pèrgola, que es convertirà en una construcció de fusta l’any vinent.

A causa del temporal que va patir la ciutat el dimecres de la setmana passada, els pilars que subjectaven el sostre de la pèrgola es van trencar completament. El vent va fer volar les peces de l’estructura, que va quedar destruïda minuts després de les set de la tarda. Les fortes ratxes que van arribar a bufar a Tarragona, amb vents de més de cent quilòmetres per hora, van deixar un escenari gairebé catastròfic a la zona del parc de les Granotes. A banda de la pèrgola, que formava part d’una concessió municipal, molts arbres de l’espai van caure. Les conseqüències del temporal encara eren notables aquesta setmana. De fet, no ha estat fins aquest dimarts que la Brigada d’Intervenció Ràpida va acabar de retirar tots els desperfectes. Peces de lona, formigó, branques i restes dels pilars que formaven la construcció eren a terra des de dimecres passat.

L’Ajuntament de Tarragona, propietari de l’espai on s’ubicava la pèrgola, demanarà un pressupost per refer la construcció en la seva totalitat. Aquest cop, però, el material escollit per completar el sostre serà la fusta. Es tracta d’una opció que ja es pot veure en d’altres indrets de la ciutat, com per exemple al passeig de Sant Antoni o al Serrallo –en aquest cas, però, és propietat del Port de Tarragona. Així doncs, la nova pèrgola no arribarà fins al 2018. El que sí arribarà enguany seran els pilars que hauran de subjectar la nova estructura. Estaran formats per les pedres antigues, que es reaprofitaran. Segons fonts municipals, «aquesta actuació estarà enllestida abans d’acabar el 2017 i la pèrgola estarà acabada el 2018, però encara no tenim una data concreta».

Encara no hi ha balanç

Una setmana després dels fets, la Brigada segueix treballant per restablir la normalitat en totes les zones afectades per la caiguda d’arbres o el trencament de mobiliari urbà. Tal com informava dimarts aquest mitjà, aquests treballs s’han fet i es continuen fent de manera gradual, segons la importància i l’afectació dels espais.

Tot i això, Brigada no ha comptabilitzat, encara, quin és el nombre d’arbres que va caure ni quin és el nivell d’afectació del mobiliari urbà. Caldrà esperar, doncs, per conèixer la despesa provocada pel temporal que va viure la ciutat la setmana passada. De fet, moltes zones de la ciutat encara l’estan patint. A la platja Llarga, concretament al darrera del Club de Vela, una morera de grans dimensions roman caiguda, recolzada a terra. Segons informaven fonts municipals, però, es tracta d’un terreny propietat de la Generalitat de Catalunya, motiu pel qual «els correspon a ells retirar els arbres caiguts i solucionar els desperfectes». Ara per ara, el que és segur és que el parc de les Granotes recuperarà la seva imatge habitual el 2018.

tracking