Diari Més

Concentració aquesta tarda davant l'Ajuntament de Tarragona en defensa del model d'escola catalana

La comunitat educativa fa front comú per defensar l'educació convocant concentracions davant els ajuntaments

Fotografia de família dels representants de totes les entitats que formen part del Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE)

Concentració aquesta tarda davant l'Ajuntament de Tarragona en defensa del model d'escola catalanaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les entitats que s'engloben dins el Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) donaran resposta als atacs i crítiques d'adoctrinament que ha rebut l'escola catalana les darreres setmanes amb una concentració davant dels ajuntaments de capital de comarca aquest dimecres a partir de les 18:00 h. A Tarragona, organitzacions de l'àmbit de l'educació com l'Assemblea d'Educació i Psicologia URV ja han confirmat la seva assistència a la concentració davant l'ajuntament de la ciutat.

Amb el lema 'No ens toqueu l'educació', la protesta vol visibilitat la unitat de la comunitat educativa per defensar l'actual model d'escola i immersió lingüística, que qualifiquen «d'èxit» i on asseguren que no acceptaran ingerències. La plataforma també estudia querellar-se contra el líder del PPC, Xavier Garcia Albiol, per haver assegurat que alguns centres públics fomentaven l'odi a Espanya.

L'aplicació de l'article 155 de la Constitució Espanyola que s'ha de començar a activar els propers dies toparà amb la comunitat educativa que, en un manifest, ha mostrat la seva unitat en l'oposició a aquesta intervenció i que ja ha començat a mobilitzar-se a través del Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE), que engloba més d'una desena d'entitats de caire molt divers.

En el manifest que han elaborat amb el lema 'No ens toqueu l'educació', i que serà el denominador comú de la mobilització prevista per aquest dimecres a la tarda, el MUCE denuncia les crítiques que ha rebut l'escola catalana les darreres setmanes i denúncia les acusacions d'adoctrinament i de fomentar l'odi contra Espanya que ha fet el líder del Partit Popular de Catalunya, Xavier Garcia Albiol. Precisament, les entitats estan estudiant si jurídicament poden emprendre mesures contra Albiol i presentar una querella per injúries després d'aquestes declaracions que va fer a Santa Coloma de Gramenet on assegurava que en algunes escoles catalanes s'ensenyava a odiar a Espanya.

En la mateixa línia, el MUCE demana la dimissió del ministre Dastis i el ministre Méndez de Vigo, que van acusar també d'adoctrinament i van assegurar en declaracions, que a Catalunya no s'ensenyava el català. Des de la comunitat educativa es recorda que precisament el Partit Popular, a través de les paraules de l'anterior ministre, Wert, va demostrar la voluntat d''espanyolitzar els alumnes catalans'' i que l'adoctrinament més palès a l'educació catalana és la religió, que el PP l'ha fet avaluable.

Jaume Aguilar, del Moviment de Renovació Pedagògica, ha assegurat que la comunitat educativa no admetran «ingerències estranyes» i no es permetrà «que hi hagi abusos per part de ningú». Per això, ha recordat que es farà el possible per evitar que l'escola pública catalana sigui «atacada», «perquè no s'ho mereix» i perquè en aquest context, no es pot permetre. Per això destaca que s'estarà atent a qualsevol moviment, ja que aquesta és la seva tasca. En una línia similar s'ha manifestat Pilar Gargallo, de la mateixa entitat, en reconèixer que es tracta de mantenir «la normalitat als centres».

Des de FaPaC i Fapaes també han demanat als pares i mares que surtin a defensar l'escola pública mostrant la confiança en els ensenyants del sistema.

tracking