Diari Més

Municipal

L'Ajuntament de Tarragona, afectat altre cop per una plaga de tèrmits

L’any 2015 es va detectar una plaga al Saló de Plens i ara ha arribat a la Sala d’Actes, que romandrà tancada alguns mesos

Imatge dels treballs que es van haver de realitzar al Saló de Plens l'estiu de 2015.

L'Ajuntament de Tarragona, afectat altre cop per una plaga de tèrmitsCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Palau Municipal està afectat, un altre cop, per una plaga de tèrmits. Després de dos anys sense haver d’actuar contra aquests insectes, el consistori haurà de tornar a fer-los front, però aquest cop a la Sala d’Actes, espai on habitualment es realitzen presentacions i rodes de premsa. S’ubica a l’ala esquerra de l’edifici i romandrà tancada «per espai d’uns mesos, però no podem concretar més», informaven fonts municipals.

Els insectes estan devorant les bigues del sostre. Cal recordar que es tracta d’una estructura majoritàriament de fusta i antiga, que l’any 2015 ja es va haver d’arranjar a l’ala dreta, on s’ubica el Saló de Plens. Ara, dos anys més tard, la plaga s’ha traslladat a la banda esquerra de l’edifici, la més propera al carrer d’en Salinas i al de Sant Domènec. Per aquest motiu, «a la Sala d’Actes ja s’ha engegat un tractament a les bigues del sostre», informaven fonts municipals, que afegien que desconeixen durant quant de temps s’allargaran les actuacions.

El passat mes de gener es va inaugurar la remodelació del Palau Municipal. A banda de la plaga de tèrmits que va afectar parcialment la coberta del Saló de Plens, l’edifici també tenia problemes d’humitats en d’altres espais i tèrmits a l’ala est. Per aquest motiu, es va actuar per reforçar l’estructura a la zona del pati Jaume I.

A la planta baixa s’hi van construir serveis WC públics, una sala de formació i d’altres espais. A l’entresòl, s’hi van construir les oficines i els lavabos dels treballadors, i a la primera planta s’hi van ubicar els despatxos dels diversos grups polítics. En aquest sentit, cal recordar que la presència de més grups municipals va propiciar la remodelació d’aquesta zona. A més, per completar l’arranjament, es va connectar ambdues àrees amb un ascensor, fet que va millorar l’accés a les persones amb mobilitat reduïda.

Ara, l’Ajuntament està a l’espera de conèixer els detalls de les actuacions que cal realitzar a la Sala d’Actes, amb el desig que no es tracti d’una plaga molt extensa, fet que obligaria al consistori a fer front a una despesa prou elevada. En aquest sentit, cal recordar que la remodelació del Palau Municipal va costar prop de 2 milions d’euros, tot i que es tractava d’una obra molt més gran. El que està clar és que les rodes de premsa s’hauran de realitzar, fins nou avís, fora de la Sala d’Actes.

També al Metropol

Els tèrmits també van ser notícia aquest estiu per l’afectació d’un altre dels edificis més emblemàtics de la ciutat, el Teatre Metropol. Va ser a finals de juny quan l’Ajuntament va posar remei a la presència dels insectes, però aquest s’havien detectat alguns mesos abans, a mitjans de gener. El 29 de juny, els tèrmits van desaparèixer gràcies a un tractament específic de l’empresa Sahicasa, per un cost de 3.500 euros més IVA. En l’actuació, que va finalitzar el mateix dia 29, un equip de tres persones va treballar per detectar la presència dels insectes en tota l’estructura de fusta de l’edifici per tal d’eliminar-les d’arrel.

El regidor de Cultura en aquell moment, Josep Maria Prats, va proposar aprofitar aquesta actuació per arranjar diverses zones de l’edifici. El Pla d’Actuació Integral volia millorar també d’altres aspectes, com la seguretat i l’accessibilitat.

tracking