Diari Més

Via pública

Els efectes del temporal encara són visibles a molts indrets de Tarragona

D’atra banda, cal dir que l’Ajuntament replantarà els arbres caiguts més emblemàtics, com l’amèlia centenària de la Diputació

Imatge de l'arbre de grans dimensions caigut a la zona de les moreres de la platja Llarga de Tarragona.

Els efectes del temporal encara són visibles a molts indrets de TarragonaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El temporal en forma de vent i pluja que va afectar el Camp de Tarragona i d’altres indrets del país la setmana passada ha deixat conseqüències que encara són visibles en molts espais de la ciutat. El Camp de Mart, els jardins de Sant Antoni, el parc ubicat a la Via Augusta o el parc de les Granotes són algunes de les zones que més van patir els forts vents i les precipitacions. Però també els voltants de la platja Llarga, molts carrers de Boscos o la Rambla Nova, que va veure com queien dos arbres prou emblemàtics.

Segons informaven fonts municipals, la Brigada va començar els treballs per solucionar la situació el mateix dia del temporal, retirant aquells desperfectes que impedien la circulació o els arbres que eren un perill per als vianants. «S’està treballant segons el grau d’importància i perillositat», detallaven des del consistori. Gairebé una setmana després, però, encara queda molta feina a fer. A la platja Llarga, per exemple, encara hi ha un arbre de grans dimensions arrencat per la força del vent a la zona de les moreres. Al Camp de Mart, on dilluns al matí treballaven membres de la Brigada, també hi ha alguns troncs tombats.

Un altre dels punts més afectats per la caiguda d’arbres és la urbanització Boscos de Tarragona. Tot i que la circulació es va restablir en gairebé tots els carrers el mateix dimecres passat, encara hi ha restes dels arbres caiguts. Segons expressaven fonts municipals, «la majoria dels arbres són de cases particulars, per aquest motiu els propietaris hauran de fer front a les despeses per retirar-los, després que la brigada Municipal s’hagi encarregat de vetllar per la circulació i la seguretat dels veïns».

Els arbres més emblemàtics

El temporal, un dels més forts dels darrers temps, va arrencar centenars d’arbres arreu de la ciutat. Alguns dels més emblemàtics, però, es tornaran a plantar. És el cas de l’amèlia de la Diputació, amb més de cent anys d’història, dels dos que van caure de la Rambla –davant de la cafeteria Regina i davant del carrer Fortuny– i del que hi ha al parc de les Granotes. A més, també es reposaran els bancs trencats i d’altres elements de mobiliari urbà que van patir desperfectes el passat dimecres.

Imatge del tronc de l'amèlia centenària que va trencar-se i que es replantarà.

Els efectes del temporal encara són visibles a molts indrets de TarragonaCristina Aguilar

tracking