Diari Més

Ensenyament

Tan sols un estudiant tarragoní assoleix enguany el Premi Extraordinari de Batxillerat

Es tracta d'Arnau Dols, que ja va asoslir la millor nota de la demarcació a les proves de Selectivitat

Pla mig d'Arnau Dols mostrant un cartell amb la seva nota de la selectivitat, al despatx de casa seva.

Arnau Dols, millor nota de la Selectivitat a Tarragona: «He hagut de renunciar a coses per treure aquesta nota»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dels 43 alumnes que enguany han estat distingits en els Premis Extraordinaris de Batxillerat, que anualmentconvocala conselleria d'Ensenyament, tan sols hi ha un alumne tarragoní. Es tracta d'Arnau DolsFérrez, de l'Institut Martí iFranqués. Es tracta, a més,de l'alumneque va assolir la millor nota a la Selectivitat a la demarcació de Tarragona.

Els Premis són un reconeixement oficial a l'excel·lència dels estudiants que van superar segon de batxillerat el curs passat amb les millors qualificacions de Catalunya. Els alumnes guardonats han dut a terme unes proves comunes realitzades el passat 27 de juny en diferents centres educatius. Dels alumnes guardonats, de 30 cursaven el passat curs el batxillerat de l'àmbit científic-tecnològic i 13 de l'humanístic social.

Els guanyadors estan exempts de les taxes universitàries durant el primer curs, obtindran una plaça gratuïta durant el curs que ve a l'Escola Oficial d'Idiomes i una estada en un centre de recerca de referència –com ara l'Institut de Bioenginyeria de Catalunya, l'Institut d'Estudis Espacials, el Museu Nacional d'Art de Catalunya o el Centre de Regulació Genòmica, entre d'altres-.

Aaquestes proveshi poden accedir els alumnes que han finalitzat els estudis de batxillerat a Catalunya i que han tingut una qualificació mitjana, de tot el batxillerat, igual o superior a 8,75. En l'edició d'enguany s'hi han presentat a examen un total de 533 alumnes per a les tres modalitats a concurs, la modalitat d'humanitats i ciències socials, la de ciències i tecnologia i la d'arts.

tracking