Diari Més

Protecció Animal

Les multes per portar els gossos amb collarets inapropiats

Es contemplen també sancions per aquells propietaris que mantinguin lligat el gos més de 8 hores

Gos amb collaret permés.

Les multes per portar els gossos amb collarets inapropiatsPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les multes per portar el gos amb un collaret que produeixi ofegament o estrangulació o afecti el benestar de l'animalserande 100 euros segons la nova ordenança de protecció animal de l'Ajuntament de Tarragona segons confirma el consistori.

La multa s'amplia a 500 euros quan el gos està lligat de manera fixa amb cadenes de menys de 4 metres de longitud, a no ser que les dimensions més reduïdes estiguin justificades«perla seguretat de l'animal, de les persones o d'altres animals».

En aquest sentit, l'ordenança recull que els gossos que es mantenen lligats o en un espai reduït, no poden restar en aquestes condicions més de 8 hores seguides i la manera d'estar lligats no haimpossibilitaten cap cas els seus moviments. De la mateixa manera, han de poder accedir a una caseta o aixopluc destinat a protegir-los de la intempèrie. En el cas dels cadells han de disposar d'un grau superior de llibertat de moviments i no es poden mantenir lligats o en un espai reduït més d'una hora.

Si els animals es mantenen més d'aquest tempslligatsi sense protegir els animalsde la caloro el fred, o sense aigua potable neta oalimentació, la multa al propietari també serà de 500 euros.

Les persones que contemplin aquest tipus desituaciópoden denunciar-ho a l'Ajuntament de Tarragona per tal que les autoritats puguin actuar. L'Ordenança sobre tinença responsable d'animals va ser aprovada al mes d'agost per l'Ajuntament de Tarragona i regula diferents aspectes com són els collarets permesos o la identificació dels animals.

tracking