Diari Més

Religió

L'Ajuntament debatrà la creació d'un inventari de centres de culte i un consell de diversitat religiosa

Josep Maria Prats (Units per Avançar) presentarà una moció per fomentar el diàleg interreligiós

Josep Maria Prats durant la presentació del Pla de Biblioteques.

Josep M. Prats: «La moció de Ballesteros contra el referèndum és oportunista»Mauri

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Josep Maria Prats, regidor d'Units per Avançar (l'antiga Unió.cat) ha fet públic que en el pròxim plenari municipal presentarà una moció amb l'objectiu de fomentar el diàleg interreligiós a la ciutat de Tarragona.

La moció demana que el plenari prengui acords com ara que s'actualitzi el cens de les diferents confessions religioses que hi ha a Tarragona i que es publiqui a la web municipal i a la 'guia d'entitats'.

Prats també reclama que es faci un inventari de tots els centres de culte existents al terme tarragoní i que es nomeni, dins l'equip de govern municipal, un regidor o regidora amb competències «per fomentar el diàleg interreligiós».

Finalment, la moció presentada per Prat reclama la creació d'una Taula de Diàleg Interreligiós, formada per representants de totes les creences presents a la ciutat. «Aquesta taula serà un espai d'intercanvi i de debat amb la finalitat de compartir projectes i treballar per la concòrdia i la pau, i actuarà com a Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa», conclou el document presentat per debatre al plenari.

En l'argumentació que justifica la presentació de la moció, Prats fa referència a la necessitat de no menystenir cap confessió religiosa i evoca als atemptats generats des del radicalisme religiós, el passat agost i que «la societat de Tarragona va viure de prop», i també fa esment de la celebració dels Jocs Mediterranis. «Serem un pont i un punt de trobada envejable entre les tradicions jueves, cristianes, islàmiques...», conclou Prats.

Prats recorda, a més, que ja hi ha molts ajuntaments catalans que participen o col·laboren amb l'AUDIR, l'Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós, i que «treballen, de forma transversal, en àrees com educació, serveis socials, cultura i d'altres, per tal de fomentar valors universals a través d'aquest diàleg interreligiós».

tracking