Diari Més

Societat

Els sensesostre tarragonins es reivindicaran dimecres dormint a l'avinguda Catalunya

Volen conscienciar la societat i deixar de ser «els invisibles», fet que es complementarà amb una jornada sobre el sensellarisme a la URV el dijous

Tomàs és una de les persones que viu als carrers de Tarragona i que ara té una altra oportunitat.

Els sensesostre tarragonins es reivindicaran dimecres dormint a l'avinguda CatalunyaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Som aquí i volem deixar de ser els invisibles». Aquesta és la consigna que una cinquantena de sensesostre tarragonins volen transmetre a la societat aquest dimecres. Per a fer-ho, Homeless Entrepreneur –entitat sense ànim de lucre que vetlla per donar un futur als sensesostre– ha organitzat una jornada reivindicativa que tindrà com acció més rellevant la concentració nocturna a l’avinguda Catalunya. Els ciutadans sense llar s’agruparan a les portes del Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili per conscienciar la societat de la seva problemàtica i comunicar al món que «no només necessiten caritat, sinó també eines com l’emprenedoria per poder tirar endavant», asseguraven des de l’associació.

La de dimecres serà una jornada intensa. Al llarg del dia, sensesostre i membres de Homeless Entrepreneur visitaran espais turístics i rellevants de la ciutat de Tarragona per «demostrar que són aquí». Un dels objectius principals de la reivindicació és el de denunciar que en les ciutats Smart City, com Tarragona, als sensesostre no se’ls escolta. «Si no cuides els invisibles, no pots parlar de ciutat inclusiva. Les obres faraòniques i els grans espais de les ciutats Smart City no serveixen de res si no cuides a tota la ciutadania per igual», expressava un dels creadors de la iniciativa, David Domènech.

El president i fundador de Homeless Entrepreneur, Andrew Funk, serà un dels acompanyants dels ciutadans sense llar. La seva ONG vetlla per donar una oportunitat a les persones del carrer a partir de l’emprenedoria. Aquest és el tret diferencial de Funk i la resta de membres de l’entitat, que volen deixar de banda la caritat per començar un procés d’empoderament cap als sense sostre. I aquest, precisament, serà l’objectiu de la jornada de conferències que se celebrarà dijous.

Sota el títol Emprenedoria i sensellarisme, més de quinze personalitats de diverses institucions i entitats donaran el seu punt de vista a la problemàtica que pateixen les persones que viuen al carrer. La primera taula rodona tindrà com a protagonista el model que Homeless Entrepreneur ha escollit per combatre el sensellarisme i que ja ha dut a llocs com Barcelona, Madrid, Santiago de Compostela i d’altres ciutats europees. També es parlarà d’emprenedoria, innovació social o ciutats inclusives. Es tracta d’una jornada que compta amb el suport total de la Càtedra Smart City de la URV i que vol crear sinergies entre Reus i Tarragona per arribar a una solució comuna i unir forces contra el sensellarisme.

Els ajuntaments de Tarragona i Reus estan en procés de manifestar el seu suport a les iniciatives de Homeless Entrepreneur. Dimecres i dijous, però, la societat tarragonina serà més conscient del que passa als carrers. Els sense sostre volen deixar de ser els invisibles, i per això dormiran a l’avinguda Catalunya.

tracking