Diari Més

Ikea segueix esperant la llicència d'obres per construir la seva botiga

El passat juny, el regidor d’Urbanisme, Josep Maria Milà, va preveure que la multinacional la tindria «en els primers dies de setembre»

El nou servei serà de Click&Collect s'instal·larà en una nau de Constantí.

Ikea segueix esperant la llicència d'obres per construir la seva botigaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La multinacional sueca Ikea no disposa encara de la llicència d’obres municipal per poder iniciar la construcció del seu centre comercial a Tarragona. Tot i que el regidor d’Urbanisme, Josep Maria Milà, va manifestar a mitjans del passat mes de juny que l’empresa estaria en condicions de començar les obres «en els primers dies de setembre», el cert és que l’Ajuntament va confirmar que encara no ha concedit la pertinent llicència. A més, no s’han iniciat les obres d’urbanització del polígon on s’aixecarà l’establiment de la firma nord-europea, fet que podria produir-se en les pròximes setmanes.

Procedir a l’inici de l’execució de la urbanització del Pla Parcial 10, entre la coneguda com autovia de Reus i l’Anella Mediterrània, és un fet primordial, ja que Ikea podrà fer coincidir les seves obres amb les que es duran a terme en aquest àmbit del terme municipal. L’adjudicació de la urbanització que farà la UTE formada per Dragados i Transmaber encara no es ferma, perquè la tramitació està cobrint els últims esculls que li queden.

El passat 29 de juny, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va fer unes manifestacions en les quals es referia a una recent reunió que havia mantingut amb responsables de la firma sueca. En aquella ocasió, l’alcalde va comentar que «Ikea està il·lusionada de poder obrir el setembre del 2018», dos mesos després de la finalització dels Jocs Mediterranis, «o, com molt tard, a inicis d’octubre» del pròxim any.

Cal apuntar que el termini per executar la urbanització de tot el polígon és de 15 mesos, a partir del moment que l’UTE rebi la corresponent autorització. Aquesta dada convida a pensar que difícilment es complirà el calendari apuntat per Ballesteros, de no ser que Ikea obri les seves portes sense que s’hagi completat la urbanització del PP10.

El pla preveu ordenar una superfície de 302.784 metres quadrats, dels quals 68.000 es destinaran a usos comercials i 30.829 a ús residencial i la construcció de 1.200 habitatges. La resta de la superfície de l’àmbit està destinada a equipaments, espais verds i sistema viari.

tracking