Diari Més

Algunes parades del Mercat segueixen incomplint l'horari sense ser sancionades

La presidenta de l’Associació de paradistes del Mercat Central, Maria Virgili, es reunirà properament amb Espimsa per «polir errors de funcionament»

Al juliol, els paradistes es van dividir en dos fronts per l'obertura els dissabtes a la tarda.

Algunes parades del Mercat segueixen incomplint l'horari sense ser sancionadesCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alguns paradistes del Mercat Central segueixen sense complir l’horari establert des de l’Ajuntament. Al mes d’agost, la polèmica ja estava servida. D’una banda, es troben les parades que volen treballar els dissabtes a la tarda i que, per tant, compleixen l’horari establert des d’Espimsa, que compta amb el vistiplau dels paradistes. De l’altra, es troben aquells comerços que creuen que treballar el dissabte a la tarda no els surt rendible i que els suposaria una càrrega extra de feina i recursos. Aquests darrers, en el cas que no obrin els dilluns, incompleixen la normativa de l’horari i, per tant, podrien fer front a sancions d’entre 751 i 1.500 euros. Però les sancions, tot i les amenaces d’Espimsa, encara no han arribat.

«Aquí hi ha un problema i hi ha un reglament intern. Si comencem a no complir-lo pel que sigui, això s’anirà degradant», expressava la presidenta de l’Associació de paradistes del Mercat Central, Maria Virgili. Tot i els diversos avisos que Espimsa ha fet al llarg d’aquests mesos als paradistes que no complien amb l’horari acordat, les sancions no han aparegut. Això preocupa els paradistes que el compleixen perquè «al final, els paradistes veuen que si se salten les normes no passa res i tothom farà el que vulgui», manifestava Virgili.

Segons expressava la presidenta dels paradistes, «amb la inversió que s’ha fet i com ha quedat el mercat, no ens podem permetre el luxe ningú de què això vagi degradant-se». «Som 47 i cadascú té una manera de pensar, però qui ha de fer complir les normes ho deixa passar una mica per alt», sentenciava. Per aquest motiu i també per d’altres de «caire intern», Virgili es reunirà properament amb la presidenta d’Espimsa, Elvira Ferrando. Associació i empresa municipal no es reunien des de la darrera polèmica centrada en el compliment dels horaris, per això Virgili creu «adient» seure amb Ferrando i intentar «polir errors de funcionament». «Ja han passat tres mesos des de la darrera reunió, estem assentats al Mercat i hi ha algunes coses a retocar», explicava Virgili.

Aquesta nova trobada amb Elvira Ferrando arribarà més de set mesos després de la inauguració del nou Mercat Central, que va reobrir el passat 16 de març. Des d’aleshores, gairebé totes les parades han estat adjudicades. De fet, només en queden lliures tres: les parades 5, 6 i 29. A la planta inferior, però, hi ha sis locals comercials que encara no s’han ocupat. Segons informaven fonts municipals, «l’empresa que pagui el preu establert, es quedarà amb el local. Si dues volen el mateix, hauran de competir amb el preu més alt».

El Mercat Central està vivint una segona etapa que il·lusiona a paradistes i ciutadans. Per Santa Tecla, per exemple, es va estrenar com a nou espai festiu. «Tots estem molt contents amb els actes que es van celebrar», deia Virgili. A més, la plaça Corsini està a punt de remodelar-se per complet, un fet que «estem desitjant tots els paradistes», cloïa la presidenta de l’associació.

tracking