Diari Més

Marítim

Dos vaixells militars, al port de Tarragona per realitzar «operacions planificades»

Les naus realitzen operacions MCM (mesures contra mines) en els canals d’accés al Port

Imatge del caçamines al Moll de Costa.

Un vaixell militar, al port de Tarragona «per descans de la tripulació»Diari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tenint en compte l'actual situació de tensió política a Catalunya, amb el desplegament de milers de policies nacionals i agents de la Guàrdia Civil, qualsevol qüestió relacionada amb la seguretat, desperta expectació.

I és el que ha aixecat la presència de vaixells militars atracats al Port de Tarragona. No hi ha cap significació política en la presència del vaixell en un port català. Segons han informat fonts del port, els caçamines de la classe Segura es troben a Tarragona per realitzar «operacions planificades» -comunicades des del 20 de setembre a l'autoritat portuària- de MCM (mesures contra mines) en els canals d’accés al Port.Aquestes activitats ja es van dur a terme l’any 2008, però és necessari actualitzar les dades de manera periòdica. Les naus han atracat a les 10h i marxaran demà dijous 19 d'octubre.

En un primer moment, fonts del Port de Tarragona havien atribuït l'estada dels vaixells militars al descans de la seva tripulació, ja que les naus havien participat, de l'11 al 15 d'octubre,en l'edició d'enguany del Saló Nàutic de Barcelona. Allà hi van ser presents com a naus d'exhibició de l'armada espanyola i per a la realització de baptismes de mar. El Port ha aclarit aquest dimecres al migdia que l'estada es per realitzar dites operacions planificades, però que sí que els vaixells passaran la nit a Tarragona «per descans».

A través de les xarxes socials, han circulat imatges dels vaixells de guerra en què els usuaris es preguntaven la seva destinació i motivació.

Imatge d'un dels vaixells de l'Armada atracats al Moll de Costa.

Dos vaixells militars, al port de Tarragona «per descans de la tripulació»Diari Més

tracking