Diari Més

Pintura

Tarragona vol ser un aparador de l'art

Aquesta setmana s’acaba el termini de presentació d’obres al II Concurs de Pintura Fundació Mútua Catalana

El pintor tarragoní Pere J. Salas és el comissari del concurs.

Tarragona vol ser un aparador de l'artCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pintor tarragoní Pere J. Salas es defineix a si mateix com «una persona que s’estima molt la ciutat i els seus amics». La seva vida –admet–, és «la pintura, la relació amb l’art i treballar per tal de donar a conèixer tots els vessants relacionats amb aquest, fer que la gent pugui gaudir d’aquesta sensibilitat que a mi m’omple tant». En la seva passió per divulgar i fer créixer l’interès per la pintura va acceptar, l’any passat, la responsabilitat d’organitzar el primer Concurs de Pintura de la Fundació Privada Mútua Catalana. El certamen va ser tot un èxit, motiu pel qual enguany se’n celebra la segona edició, que tindrà lloc del 26 d’octubre al 12 de novembre al Tinglado núm.4 del Port de Tarragona. En aquesta ocasió, però, les bases s’han ampliat, i es premiaran no només les millors pintures, sinó també el millor dibuix o gravat. D’àmbit estatal, compta amb la col·laboració del Port de Tarragona, l’Ajuntament, la Diputació, la URV i la Generalitat de Catalunya. «La Fundació Privada Mútua Catalana va concebre el premi amb la voluntat que comptés amb la implicació de totes aquestes entitats relacionades amb la ciutat, per tal que aquesta se’l senti seu, pugui ser-ne partícip i que tothom s’hi vegi representat», apunta Salas.

El prestigiós aquarel·lista tarragoní explica que concursos de pintura com aquest suposen una gran oportunitat per als artistes, que en la majoria de vegades hi participen amb el desig de mostrar la seva obra més que per la dotació econòmica. A l’hora de dissenyar el certamen, Salas va tenir la voluntat de sortir de l’àmbit local, obrint el certamen a tot l’Estat, i afavorint, alhora, que companys d’ofici de la demarcació poguessin competir en un àmbit nacional.

El termini de presentació d’obres finalitza el 19 d’octubre, però a hores d’ara, apunta Salas, ja hi ha un gran volum de treballs que han arribat de llocs com Madrid, Valladolid, Toledo, Santander o Badajoz. Hi ha també una bona representació de pintura local, amb autors de Reus i Tarragona. «Pel que hem estat veient fins ara, el nivell és molt alt», ha explicat Salas.

El veredicte del jurat, que està format per representants de les entitats col·laboradores, es farà públic el mateix dia de la inauguració de l’exposició, el 26 d’octubre, a les 19h. En la categoria de pintura el primer premi està dotat amb 2.000€, i hi ha un accèssit de 1.200€. En la categoria de dibuix i gravat hi ha un únic premi de 1.000€. Totes les obres guanyadores i les seleccionades quedaran exposades al Tinglado núm.4 fins al 12 de novembre.

Aquest certamen té la voluntat de perllongar-se en el temps, ja que la voluntat dels seus promotors, la Fundació Privada Mútua Catalana, és servir de motor per a que persones i entitats, i en definitiva, la pròpia ciutat, pugui créixer en l’àmbit de la cultura, des d’una perspectiva integradora.

tracking