Diari Més

Marítim

La CUP, en contra de la presència dels vaixells militars al Port de Tarragona

El grup municipal demana a les embarcacions de guerra que quan marxin «s’emportin l’hotel flotant de les forces d’ocupació»

Imatge d'un dels vaixells de l'Armada atracats al Moll de Costa.

Dos vaixells militars, al port de Tarragona «per descans de la tripulació»Diari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La CUP de Tarragona ha mostrat el seu rebuig envers la presència dels dos vaixells militars que han atracat, aquest dimecres 18 d’octubre, al Port de Tarragona. Les embarcacions de guerra s’han aturat al port de la ciutat per realitzar «operacions planificades» i marxaran demà dijous 19 d'octubre, segons ha informat l'autoritat portuària.

Segons la formació independentista, els «dos dragamines de l’Armada Espanyola han arribat al Port de la ciutat escortats per la Guardia Civil mentre sonava a tot volum l’himne de l’Armada espanyola». Els cupaires es mostren totalment en contra de la seva presència a la ciutat, encara que sigui de passada, i han demanat que quan marxin, demà 19 d’octubre, «s’emportin l’altre vaixell utilitzat per a al repressió de la ciutadania tarragonina», en referència al ferri que allotja els policies.

D’aquesta manera, la CUP torna a fer palès el malestar que els crea la presència del creuer de bandera italiana GNV Azzurra, amarrat al Moll d’Andalusia des del 20 de setembre, el qual allotja les forces policials enviades per impedir el referèndum. El grup polític ha recordat que ja va demanar a l’Ajuntament que fes fora aquest vaixell i mostrés el seu rebuig, però Ballesteros «va deixar clar que a ell no l’amoïnaven». D’aquesta manera, la CUP creu que l’alcalde de Tarragona «es posicionava així al costat dels que van pegar les ciutadanes i els ciutadans tarragonins que van voler exercir el seu vot».

La CUP es mostra en contra de la presència d’aquestes embarcacions i demana a l’Ajuntament de la ciutat que rebutgi la presència del vaixell-hotel de policies i guàrdies civils al Port.

tracking