Diari Més

El temple dels mormons tindrà cinc plantes i obrirà portes en dos anys

Aquest dissabte 14 d'octubre es va fer l’acte testimonial de col·locació de la primera pedra en un solar ubicat al carrer Doctor Mallafrè

Aspecte final que tindrà la capella que els mormons construeixen al carrer Doctor Mallafrè.

El temple dels mormons tindrà cinc plantes i obrirà portes en dos anysCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Església de Jesucrist dels Sants dels Últims Dies, coneguda popular com a església mormona, va posar la primera pedra del seu temple a Tarragona –capella per als seus integrants– el passat cap de setmana 14 d'octubre. L’edifici tindrà cinc plantes i ocuparà un solar de 1.925 metres quadrats, ubicat al número 17 del carrer Doctor Mallafrè. L’objectiu és que la instal·lació obri les seves portes al públic d’aquí a dos anys. De les cinc plantes, dues seran subterrànies i es dedicaran a aparcament de vehicles, i tres tindran diversos usos. L’edifici estarà coronat per una mena de campanar. L’espai disposarà, també, de jardins i d’una pista esportiva.

En el curs de la col·locació de la càpsula del temps en la primera pedra, els responsables de l’immoble van comentar que el centre de reunions, com es refereix aquesta Església a l’edifici que construirà en les proximitats de l’Hospital Joan XXIII, estarà obert a tota la ciutadania i que les dependències podran ser utilitzades pels veïns de la zona. L’objectiu de l’Església de Jesucrist dels Sants dels Últims Dies és ser propera a la població. El Centre d’Estaca de Tarragona, com el denominen, tindrà capacitat per 360 persones.

Com es podia llegir en un document que es va entregar als assistents a l’acte de col·locació de la primera pedra, signat pel bisbe del Barri de Tarragona, Francisco Martínez Navarro, en la capella «s’ensenyarà l’Evangeli Restaurat, s’enfortirà als sants i se seguirà recollint els fills del nostre pare celestial, en preparació per a la seva segona vinguda».

L’acte va comptar amb la participació del president del Consell Comarcal del Tarragonès, David Cid, i del president dels Serveis Socials de l’ens comarcal, Antonio López, els quals van intervenir en la col·locació de la primera pedra de la capella, un edifici que es construirà sota la direcció del despatx Milà, amb l’arquitecte Pepe Milà al capdavant. En l’acte també hi va prendre part el regidor d’Educació, Ocupació i Desenvolupament Econòmica de l’Ajuntament de Tarragona, Francesc Roca. A més de les paraules que va dirigir als presents el bisbe Francisco Martínez Navarro, també va participar el nord-americà Douglas Díaz Viegelmann, responsable dels missioners que treballen a Tarragona.

Segons va informar el Consell Comarcal del Tarragonès, Daniel Cid va acceptar la invitació del bisbe de Barri «com a testimoni del suport necessari a la diversitat religiosa de la nostra societat, la qual cosa representa un enriquiment de tots els matisos que la conformen». Per la seva banda, Antonio López va dir que «l’acte va ser molt senzill».

El Mapa de les Religions a Catalunya, elaborat per la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat, estableix que l’Església de Jesucrist dels Sants dels Darrers Dies al Tarragonès representa l’1,72 per cent dels fidels de les minories religioses. Aquesta congregació religiosa va ser fundada als Estats Units per Joseph Smith el 6 d’abril de l’any 1830 prop de Nova York.

Daniel Cid i Antonio López dipositen terra al damunt de la càpsula del temps.

El temple dels mormons tindrà cinc plantes i obrirà portes en dos anysCedida

tracking