Diari Més

Veïnal

«Fa sis anys que l'alcalde Ballesteros no trepitja el barri»

A més, des de l’Associació de Veïns de Campclar diuen no tenir cap notícia dels Jocs de 2018

L'Anella Mediterrània, eix central dels Jocs, s'ubica a la vora de Campclar.

«Fa sis anys que l'alcalde Ballesteros no trepitja el barri»Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Malestar al barri de Campclar per la «desconnexió» entre l’Associació de Veïns i l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros. El president de l’entitat, Jesús Espejo, assegurava en declaracions a aquest mitjà que «el batlle no trepitja els carrers del barri des de fa sis anys». Els factors que més preocupen als veïns de la zona són l’incivisme, la inseguretat i la falta d’oportunitats per als joves. «Ens trobem davant d’un barri completament desestructurat», sentenciava Espejo.

Campclar és, precisament, un dels espais clau en la celebració dels Jocs Mediterranis de 2018. L’Anella Mediterrània s’ha construït a tocar del barri i, segons el consistori, serà una de les zones de Tarragona més afavorides per la celebració dels Jocs. Equipaments com la piscina olímpica o el pavelló, per exemple, formaran part del llegat d’aquest esdeveniment. Segons Espejo, però, «els Jocs s’han fet aquí perquè a Tarragona no hi havia més llocs on fer-los». «Em sembla molt bé que els facin, és una iniciativa molt bonica, però que no ens enganyin dient que canviaran el barri cap a millor perquè nosaltres seguirem igual», manifestava.

D’altra banda, Espejo assegurava també que l’associació no ha rebut cap notícia referent als Jocs Mediterranis. «Pensàvem que amb Javier Villamayor com a regidor responsable dels Jocs això canviaria, però no ha estat així», subratllava.

Els problemes més importants pel president de l’entitat veïnal tenen com a focus l’educació i la formació dels joves del barri. El Pla Integral de Campclar, adjudicat l’any 2005 i finalitzat el 2012, va ser una «oportunitat perduda» per solucionar-ho, relatava Espejo. «Amb un pressupost de quasi 15 milions d’euros, Ballesteros va decidir gastar-se la meitat en la Rambla i 3 milions en un edifici que no necessitàvem. Necessitàvem aules de formació pels joves, i no es van construir», denunciava.

Des del 2012, la relació entre l’Associació de Veïns i l’alcalde ha canviat substancialment. «Ara fa sis anys que no ens reunim i no ens fan cas de res», deia Espejo. El president assegura que la situació a Campclar no té res a veure amb el que era abans i denuncia, per exemple, que ja no existeixen gairebé comerços. «A Campclar hi viuen aproximadament 12.000 persones i hauria de canviar molt la cosa perquè el barri millori. L’Ajuntament no posa de la seva part. Fins que no hi hagi educació, tot seguirà igual», cloïa.

tracking