Diari Més

Economia

El Port de Tarragona és el millor per a les empreses automobilístiques

Per tercer any consecutiu, es manté en la primera posició de la classificació de l’estudi d’ANFAC

Centenars de vehicles al Port de Tarragona, esperant nou destí.

El Port de Tarragona és el millor per a les empreses automobilístiquesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Port de Tarragona lidera el rànquing de millor port, segons les empreses automobilístiques. L’estudi, en funció de l’informe anual sobre Valoració de la Logística Marítim-Portuària elaborat per ANFAC (Associació Espanyola de Fabricants d’Automòbils i Camions), el Port de Tarragona lidera aquest rànquing, conjuntament amb el de Santander, amb una valoració de 4,3 sobre 5. Aquest informe recull l’avaluació que fan les empreses associades dels serveis logístics als ports per al tràfic de vehicles nous. L’estudi arriba enguany a la seva desena edició.

Segons les dades de Ports de l’Estat, el 2016 el sector de l’automoció va transportar més de 3,2 milions de vehicles nous a través dels ports estatals, el que representa un 12% més que l’any 2015. Els vuit ports que es van valorar a l’informe suposen el 90% d’aquest tràfic. Aquest increment va ser possible per dos factors principals: per una banda, la bona evolució de la producció de vehicles i, per l’altra, l’increment del mercat interior. Aquestes són les causes que expliquen aquest creixement en el transport de vehicles i peces en l’activitat portuària. El volum total de vehicles transportats va arribar el 2016 als 5,4 milions, sent el transport marítim el de major quota amb gairebé un 44%. Per tant, el marítim es configura com un modus fonamental de transport per al sector de l’automòbil en l’Estat espanyol.

Creixement a Tarragona

El tràfic de vehicles al Port de Tarragona ha experimentat un creixement exponencial en els darrers anys. Les dàrsenes tarragonines són les sisenes en volum de vehicles transportats. El 2016 es van moure més de 152.000 unitats. Pel que fa a les xifres d’enguany, en el que portem de 2017 s’ha registrat un creixement de més del 25% en aquest tràfic (134.000 unitats fins a l’agost), el que augura molt bones perspectives per al balanç de final d’exercici.

La informació feta pública per ANFAC indica que el 57% dels vehicles mobilitzats al Port de Tarragona han estat d’importació i que el cent per cent han sortit per carretera. Mentrestant, els vehicles que arriben a aquesta ciutat per ser exportats ho fan, principalment, per tren, en el 87% dels casos, i només una petita part, el 13%, arriben en camió.

tracking