Diari Més

Els aragonesos celebren la tradicional Missa Baturra a la Catedral

L’arquebisbe felicita «a totes les Pilar»

Un moment de l'ofrena floral a la catedral.

Els aragonesos celebren la tradicional Missa Baturra a la CatedralCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centro Cultural de Aragón de Tarragona ha celebrat aquest dijous la festivitat de la Mare de Déu del Pilar. La jornada ha tingut un punt clau en la tradicional Missa Baturra que, tradicionalment i des de fa molts anys, se celebra a la Catedral. En el curs de l’acte, presidit per l’arquebisbe Jaume Pujol, s'ha fet una ofrena floral a la Mare de Déu del Pilar i una Missa Baturra que va emocionar els presents. El Grupo San Jorge, del Centro Cultural de Aragón, ha posatla música i els càntics. Precisament, aquesta formació es desplaçarà el diumenge a Andorra per participar en una Missa Baturra organitzada pel Centro Aragonés d’Andorra la Vella.

Finalitzat l’acte religiós a la Catedral, un nodrit grup d’aragonesos residents a Tarragona han celebrat un dinar de germanor en un restaurant de la ciutat. Mentrestant, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha participat en les festes organitzades pels veïns del barri d’El Pilar.

L’arquebisbe de Tarragona va dedicar l’homilia a la Mare de Déu del Pilar. Pujol ha dit, «tinc una gran alegria d’estar aquí amb vosaltres, una vegada més, amb motiu de la festivitat de la Verge del Pilar». «Felicito en primer lloc a totes les que us dieu Pilar. En l’oració col·lecta hem demanat al Senyor que ens doni, per mitjà de la seva mare, fortalesa en la fe, seguretat en l’esperança i constància en l’amor», ha dit.

L’arquebisbe ha afegit que «la festa d’avui ens convida a la certesa de la proximitat i la presència de la Verge en les nostres vides i, per tant, la fermesa de la nostra fe, reflectida en la figura, sempre viva i propera, de Maria. Tots els que la invoquem amb la secular advocació del Pilar, demanem a Déu que, per intercessió de la Verge, ens concedeixi fortalesa en la fe, seguretat en l’esperança i constància en l’amor».

tracking