Diari Més

Una marea blanca omple la plaça de la Font per demanar diàleg

Centenars de persones han pres part d’una concentració que defuig els colors polítics

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els aplaudiments i crits de «volem parlar» i «queremos hablar» han posat punt i final a la concentració a favor del diàleg que ha acollit la plaça de la Font de Tarragona. Centenars de persones, totes vestides de blanc, s’han citat davant l’ajuntament per demanar diàleg i una solució per a la situació que viu Catalunya: «No volem ni una DUI per les braves ni l’aplicació de l’article 155», han afirmat alguns dels seus dinamitzadors.

Aquesta concentració neix a partir de la idea de dos germans de Madrid que no segueixen cap altre objectiu que no sigui apostar pel diàleg entre els polítics per tal de trobar una solució al context que viu Catalunya i que té molt a veure amb Espanya. El blanc representa aquest únic posicionament i defuig de colors que puguin representar partits polítics. Un dels presents a la concentració no dubtava en assegurar que «som ciutadans que ens hem reunit de manera espontània, no ens ha citat ni ho ha organitzat cap partit».

Malgrat ser una concentració apolítica s’hi han pogut veure algunes cares conegudes del PSC tarragoní com les regidores Ivana Martínez i Begoña Floria, que ha aclarit que la seva presència a la concentració la feia «no com a portaveu de l’Ajuntament, sinó com a ciutadana de Catalunya i persona que espera que hi hagi un moviment cívic a favor de que s’asseguin i parlin». Després de la situació que va viure Tarragona el passat 1-O, on les càrregues policials van ser tristes protagonistes de la jornada, Floria no podia amagar la seva emoció i s’esforçava per contenir les llàgrimes: «Aquesta setmana ha estat complicada perquè em costa molt veure gent que ens estimem molt i perquè ara opinem diferent hi hagi aquesta agressivitat en alguns contexts i em preocupa moltíssim la fractura que tot això està generant».

Durant la concentració s’ha llegit un manifest, creat pels germans madrilenys que han ideat aquestes trobades arreu d’Espanya. Aquest ha fet clara al·lusió als polítics i al desig de diàleg per tal de viure en convivència davant la por «a un país pitjor», ja que en alguns moments s’ha defensat que Espanya «és millor que els seus governants». Floria també ha fet referència a la convivència i no s’ha amagat d’interpel·lar els polítics dels dos costats: «Hem de fer la feina perquè puguem treballar en convivència, que cadascú defensi les seves posicions però sempre en un marc en el que ens puguem mirar a la cara».

Centenars de persones omplen la plaça de la Font demanant diàleg als polítics.

Concentració a favor del diàlegGerard Faiges

tracking