Diari Més

Municipal

Prats subratlla que es «desvincula» del pacte però serà «lleial» al compromís

El regidor d’Units per Avancem nega que hagi fet cap «xantatge» al PSC i al PP, tal com ha considerat C’s

Pla mig del regidor Josep Maria Prats sortint de la sala d'actes de l'Ajuntament de Tarragona amb l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, el 5 d'octubre del 2017

Josep Maria Prats, Units per Avançar, Ajuntament de Tarragona, trencament, pacte, govern, regidorACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El regidor d’Units per Avançar a l’Ajuntament de Tarragona, Josep Maria Prats, ha confirmat aquest dijous la seva sortida del govern municipal -format també pel PSC i el PP- per la repressió policial de l’1-O. «Jo em desvinculo del pacte, però seguiré com a regidor i seré lleial als compromisos del 2016 perquè eren de ciutat», ha afirmat en roda de premsa. Prats ha insistit que segueix compartint la filosofia de l’acord rubricat el febrer del 2016, però que deixa els càrrecs de regidor de Cultura i quart tinent d’alcalde per «convicció». «Quan la força substitueix la paraula, no té sentit mantenir un pacte amb qui és incapaç de condemnar la violència», ha reiterat. El regidor s’ha mostrat trist per una actuació policial «lamentable» i «reprovable» al conjunt del país i a Tarragona, que veu com una ciutat «esberlada». Així mateix, ha defensat que no ha fet cap «xantatge» al govern, tal com ha considerat C’s, i ha admès que tant els socialistes com els populars -que ara es queden en minoria al consistori- han respectat la seva decisió.

Prats ha argumentat que, quan diu que no té sentit mantenir un pacte amb qui és incapaç de condemnar la violència, no només fa referència als actors tarragonins perquè el silenci s’ha mantingut arreu. Malgrat tot, si que ha constatat que el PP no ha condemnat la violència de l’1-O, però no ha estat l’únic. «La condemna ha de ser contundent, també de grups i col·lectius, molts dels quals encara no han parlat», ha subratllat.

El regidor ha justificat que la seva ha estat una decisió explorada des de les seves conviccions perquè «el pitjor pecat que hi pot haver és el d’omissió i no té justificació». Així mateix, Prats ha defensat que es dedica a la política per fer un servei a la ciutat i no recorre a cap tacticisme. «La situació actual exigeix valentia, coherència i compromís. Quan els ciutadans pateixen la violència, hem de ser valents», ha insistit, tot apel·lant a prendre decisions històriques en moments històrics.

Malgrat el seu «pas al costat», el regidor d’Units per Avançar ha assegurat que es mantindrà «lleial» al compromís signat el 2016 amb PSC i PP per garantir l’estabilitat i la viabilitat dels projectes de ciutat. Ell, ha dit, es desvincula del pacte, però prendrà decisions des de la «llibertat», però amb «responsabilitat» pel seu compromís amb Tarragona.

Prats ha admès que continua creient en el pacte de ciutat, que li ha permès, ha dit, impulsar una política per crear les estructures culturals del futur. «Si els pressupostos de l’ajuntament contemplen l’aposta per la cultura que vam començar a enfilar, el meu compromís amb els pressupostos serà el mateix que podia tenir fa una setmana i, sinó, prendré les consideracions que hagi de prendre des de la meva llibertat», ha exemplificat.

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha assistit entre el públic a la compareixença de premsa de Prats, de qui s'ha acomiadat públicament en finalitzar l'acte. Posteriorment, Prats ha pronunciat una conferència a l'Antiga Audiència, on ha rebut els aplaudiments de diversos representants de la cultura local, Òmnium i l'ANC, i de formacions com ERC, PDeCAT, CUP i ICV-EUiA.

L'alcalde de Tarragona ha estat un dels assistents a la roda de premsa de Prats.

Prats afirma que garantirà l'estabilitat i la viabilitat dels projectes de ciutat a Tarragona des de l'oposicióACN

tracking