Diari Més

La CUP demana a Ballesteros que sol·liciti l'expulsió de la policia espanyola de la ciutat

La formació acusa l’alcalde de «cínic» i «hipòcrita» per dir que la presència del vaixell que allotja policies al port no ha suposat problemes d'ordre públic

Imatge del creuer GNV Azzurro, atracat al Port de Tarragona per ordre de l'Estat des del 20 de setembre.

La CUP demana a Ballesteros que sol·liciti l'expulsió de la policia espanyola de la ciutatACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup municipal de la CUP a l’Ajuntament de Tarragona demana a l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, que sol·liciti l’expulsió «del vaixell del Port de Tarragona i de les forces d’ocupació que assetgen la nostra ciutat». En un comunicat, la formació critica que l’alcalde assegurés que la presència del vaixell que allotja policies «no ha suposat cap problema d’ordre públic» i que a ell, personalment, «no el molesta». La CUP de Tarragona considera que aquestes declaracions segueixen en la línia de «cinisme i hipocresia que el caracteritzen i continua mostrant-se d’esquenes a un poble que diumenge passat va ser apallissat per voler sortir al carrer amb fermesa i valentia per defensar la democràcia». Ballesteros va condemnar «l’excés de violència policial innecessari» de diumenge i ho va qualificar d’«horrorós».

La regidora Laia Estrada ha afirmat que «qualsevol alcalde o alcaldessa que fos testimoni de les agressions que estaven patint les veïnes i veïns del seu municipi tenia el deure de posar-se al capdavant i intercedir per la fi d’aquests abusos». En aquest sentit, ha comprat la «passivitat» de Ballesteros amb altres batlles, fins i tot del seu propi partit -com Núria Marín, alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat- que «van sortir a peu de carrer en defensa de la ciutadania». El més indignant, assegura Estrada, és que «Ballesteros opina que això era ‘fer el numeret’ i va optar per amagar el cap sota l’ala durant tota la jornada».

tracking