Diari Més

La presidenta de l'Esbart Santa Tecla també deixa el Senat tarragoní

Amb Rosa Llorach ja són sis els membres que han deixat l'òrgan consultiu de l'alcalde

Imatge de la reunió del Senat a l'Ajuntament de Tarragona.

El Senat tarragoní visita les obres del Mercat CentralAnna Fuesté

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Rosa Llorach, presidenta de l'Esbart Santa Tecla ha decidit també presentar la dimissió com a membre del Senat de Tarragona, informa Fet a Tarragona.

Llorach es converteix en la sisena baixa d'aquest òrgan consultiu de l'alcalde Ballesteros, tot i que tenia una funció molt més simbòlica que pràctica. Abans que Llorach, també han anunciat la seva renúncia la professora tirular de la URV, Joana Zaragoza, el baríton Àngel Òdena, el periodista Frederic Porta, la psicòloga Marina Robert i l'expresident del COMT, Josep Maria Solé Poblet.

La presidenta de l'Esbart Santa Tecla argumenta la seva dimissió amb una carta adreçada a l'alcalde, en la qual explicita que plega «pels fets ocorreguts a la nostra ciutat el passat 1 d’Octubre de 2017 i la nul·la resposta del Consistori que vostè presideix».

Llorach, però, també ha volgut remarcar que la seva dimissió, «no té res a veure amb la nul·la política cultural que s’ha dut a terme en els darrers anys a la ciutat. Jo, com tantes altres persones que hi treballem des de la base, seguiré treballant i lluitant per la cultura a la nostra estimada Tarragona».

La presidenta de l'esbart insisteix en què elprincipal motiu és l'actuació del consistori el dia 1-O, «és per no haver protegit els ciutadans de Tarragona de les agressions i vexacions dels cossos policials que ja no puc ni vull formar part d’un òrgan presidit per un alcalde que es va manifestar tard, justificant la repressió i sense cap intenció de protegir aquells ciutadans que, malgrat no haver-lo votat, també són tarragonins. He perdut la il·lusió i el sentiment d’orgull i ara sento vergonya i llàstima».

tracking